Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mazlumder’den Altındağdaki Suriyeli Sığınmacılara yönelik Saldırılar için Sağduyu ve Etkin Müdahale Çağrısı

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Ankara Altındağ da meydana gelen tartışma sonucu bir kişinin ölümü ile devam eden saldırılarla ilgili sağduyu ve etkin mücadele açıklaması yaptı.

Mazlumder’den Altındağdaki Suriyeli Sığınmacılara yönelik Saldırılar için Sağduyu ve Etkin Müdahale Çağrısı

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Ankara Altındağ da meydana gelen tartışma sonucu bir kişinin ölümü ile devam eden saldırılarla ilgili sağduyu ve etkin mücadele açıklaması yaptı.

Mazlumder Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada İçişleri Bakanlığını yeterli kolluk kuvveti ile müdahale ederek gecikmeden can ve mal güvenliğini ivedi olarak sağlamaya, olayların büyümesini önlemeye, kontrolsüz grupların insanlara ve çevreye daha fazla zarar vermesinin önüne geçmeye, olayların sığınmacıların yaşadığı diğer illere sıçramaması için tedbir almaya, Cumhuriyet savcılığını saldırı olaylarını yönlendiren kişileri ve sosyal medya hesaplarından yabancı düşmanlığını teşvik eden, suç işlemeye çağıran kişileri tespit ederek gerekli soruşturmayı yapmaya, Muhalefet partilerini sığınmacılar konusunda sorumlu bir dil kullanmaya ayrıca kamuoyunu da aklı selime ve sağduyuya davet ederek olayların biran evvel sona erdirilmesini istedi.

Mazlumder Ankara Şubesi Tarafından Yapılan Açıklamanın Tam Metni:

Sağduyu ve Etkin Müdahale Çağrısı

10.08.2021 günü 21:30 sıralarında Altındağ ilçesi Önder Mahallesinde Suriyeli Y. A. ve M. A. ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı E.Y ve A. G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, kavga sonucunda bıçaklanan E. Y. vefat etmiş A.G. yaralanmıştır. Merhuma Allah'tan rahmet, yaralımıza acil şifa dileriz.

Münferit olduğu anlaşılan bu olay gerekçe gösterilerek, suçun şahsiliği ilkesi gözardı edilerek, olaylarla alakası olmayan Altındağ Önder Mahallesinde yaşayan Suriyeli'ler hedef gösterilmiştir. Dün akşamdan beri organize olduğu izlenimi veren bir grubun Altındağ ilçesinde Suriye'lilerin işyerleri ve evlerine taşlarla saldırı, arabalarını ateşe verme görüntüleri medyaya yansımıştır.

Yaralama ve öldürme olayı tasvip edilemez. Ankara Cumhuriyet Savcılığının açıklamasından anlaşıldığı üzere yaralama ve yaralama sonucu ölüme sebep olan iki kişi gözaltına alınmıştır.

Gerekli tahkikat en kısa sürede yapılarak yargılama yapılmalı ve hak ettikleri ceza verilmelidir.

Ancak olayla hiçbir ilişkisi olmayan diğer sığınmacılara, evlerine, işyerlerine zarar verilmesi de kabul edilemez. Sorunun şiddetle çözülmesi mümkün olmadığı gibi, yeni sorunlara yol açacağı şüphesizdir.

Suriyeli sığınmacılar bu ülkede yaşayan herkes gibi insan onuruna yaraşır biçimde yaşama hakkına sahiptirler ve devlete düşen onların da can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Daha önce de ülkemizde bu tür olaylar yaşanmış, Suriyeli sığınmacılara ve Afrikalılara yönelik provokatif eylemler olmuştur. Evler, işyerleri yağmalanmış ve yakılmıştır. Söz konusu vahim olaylar 6-7 Eylül 1955, 1980, 1990'lı yılların karanlık eylemlerine benzerlik barındırmaktadır. Geçmişte olduğu gibi ülkemizi kaos ortamına sürüklemek isteyen birtakım yeraltı unsurlarının sahaya inmiş görüntüsü vardır.

Mazlumder olarak;

İçişleri Bakanlığını yeterli kolluk kuvveti ile müdahale ederek gecikmeden can ve mal güvenliğini ivedi olarak sağlamaya, olayların büyümesini önlemeye, kontrolsüz grupların insanlara ve çevreye daha fazla zarar vermesinin önüne geçmeye, olayların sığınmacıların yaşadığı diğer illere sıçramaması için tedbir almaya,

Cumhuriyet savcılığını saldırı olaylarını yönlendiren kişileri ve sosyal medya hesaplarından yabancı düşmanlığını teşvik eden, suç işlemeye çağıran kişileri tespit ederek gerekli soruşturmayı yapmaya,

Muhalefet partilerini sığınmacılar konusunda sorumlu bir dil kullanmaya,

Kamuoyunu da aklı selime ve sağduyuya davet ediyoruz

#Altındağ

Mazlumder Ankara Şubesi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER