Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER’DEN AFGAN DERNEĞİNE ZİYARET

MAZLUMDER Kayseri Basın Bürosu

MAZLUMDER’DEN AFGAN DERNEĞİNE ZİYARET

 

HABER METNİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesi heyeti Kayseri'de faaliyet gösteren Afgan göçmenleri derneğine nezaket ziyaretinde bulundu.

Şube başkanı Ahmet TAŞ, Avukat Sena ÖZDEMİR, Uğur DURSUN, üyeler Uğurcan YILDIRIM ve Mücahit YILDIZ'ın bulunduğu MAZLUMDER ekibi, Dr. Zakira FROTAN Hanım ve yönetim kurulu üyelerinin bulunduğu Afgan Mültecileri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile birlikte çay içip çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Kayseri'de yaşayan resmi kayıtlı 3200, kayıtlı olmayanlarla sayıları daha fazla olan Afgan muhacirlerin vatandaşlık, eğitim, entegrasyon, istihdam ve hukuki durumlarının gündeme alınıp çözüm yollarının konuşulduğu ziyarette dernek başkanı Dr. Zakir FROTAN, MAZLUMDER’in hukuki problemlerin çözümünde avukatları yoluyla kendilerine destek olabileceğini, ayrıca yardım kuruluşlarının ihtiyaç sahibi Afgan ailelere bugüne kadar verdikleri desteğin bundan sonra da devam etmesini beklediklerini dile getirdi.

Ziyaret sırasında korona virüs sürecinde 5 makina ile atölyeye dönüştürülen ve Afgan mülteci hanımların işlettiği maske üretim atölyesi de ziyaret edilerek buradaki özverili çalışmalar tanıtıldı. MAZLUMDER heyetine birer paket maske hediye edildi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Afgan Mültecileri Derneği Başkanı Dr. Zakira FROTAN, çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini, Kayseri gönüllü kültür kuruluşlarına üye olmak istediklerini, MAZLUMDER ve Gönüllü Kuruluşların kendilerine sahip çıkmalarının kendilerine moral verdiğini, ziyaretten çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı ve Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Başkanı Ahmet TAŞ, Afgan Mülteciler Derneği'nin ev sahipliğinden çok memnun kaldıklarını, çalışmalarını mekanlarında görmekten mutlu olduklarını bildirdi. TAŞ, Afgan Mülteciler Derneğinin özellikle korona virüs sürecindeki maske üretimi konusundaki özverili çalışmalarının takdire şayan çalışmalar olduğunu MAZLUMDER ve Gönüllü Kuruluşlar olarak onların yanında ve yardımcıları olacaklarını dile getirdi.

 



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER’ AFGAN DERNEĞİNE ZİYARET

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER