Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mazlumder´den Çağrı; NEKBE GÜNÜNDE İSRAİL´İ PROTESTOYA DAVET

İslami STK´lar; İsrail´i, yaptıkları zulümleri ve destekçilerini tel´in edecek.

Mazlumder´den Çağrı; NEKBE GÜNÜNDE İSRAİL´İ PROTESTOYA DAVET

İnsan Hakları ve Mazlumlarla Dayanışma Derneği ( MAZLUMDER) Ankara Şubesi, İsrail´in kuruluşu ve Filistinli Müslümanların sürgün edilişini temsil eden  ?Büyük Felaket´in 69. Yılı  NEKBE?,  günü dolayısıyla, Siyonist İsrail´in Ankara Büyükelçiliği önünde bir basın açıklaması yaparak, İsrail´i, yaptıkları zulümleri ve destekçilerini tel´in edecek.

Yapılacak olan Basın Açıklamasına Ankara´daki STK´ların da destek vereceği bildirildi

MAZLUMDER Tarafından Yapılan Çağrı Metni şöyle:

NEKBE GÜNÜNDE İSRAİL´İ PROTESTOYA DAVET

Siyonist Rejim İsrail´in Filistin Topraklarını İşgalinin 71. Yılı olan  Büyük Felaket "NEKBE" Günü Nedeniyle Yapılacak Olan Protestoya Katılımlarınızı Bekleriz

 
Yer: İSRAİL KONUT EVİ ÖNÜ ? Seğmeler Parkı - Kavaklıdere - Ankara 

Tarih:15 Mayıs 2019    - Çarşamba  -    Saat:12.30


MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ

NEKBE...

Filistinlilerin Nekbe (Büyük Felaket) dediği, İsrail´in kuruluş yıldönümü  Filistinlilerin İsrail´in 1948 yılında kurulduğu tarihe atıfla felaket olarak niteledikleri olay. Nekbe 700 binden fazla Filistinlinin 1948´de topraklarından sürülmesinin adı. Sözcük ilk olarak Arap aydını Konstantin Zureyk tarafından Ağustos 1948´de ortaya atıldı.

Zureyk, Nekbe sözcüğünü ´sürmekte olan´ olarak kullandı. Zira 500´den fazla Filistin köyünün yıkımı 1948´de değil, İsrail  işgali takip eden yıllar içerisinde gerçekleşti.

Her yıl, "Nekbe Günü" olan 15 Mayıs´ta Filistinliler evlerine dönme talebiyle gösteriler yaparken, mülteciler uzun süredir kayıp olan evlerinin anahtarlarını sembol olarak saklıyor.

Birleşmiş Milletler Yardım ve Kalkınma Ajansı´na (UNWRA) göre,  Ortadoğu ülkelerine dağılmış dört milyondan fazla kayıtlı Filistinli mülteci var.

Halen işbaşında olan hiçbir yöneticisinin kendi topraklarında doğmadığı İsrail´in, bugün, 71´nci kuruluş yıldönümü kutlanıyor.

Filistinliler ise Nekbe Günü dedikleri kendileri için felaket gününü bir dizi gösteriyle protesto ediyor.

 HerTaraf



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER