Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER SAYGILI’YI AĞIRLADI

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, insan hakları ve adalet programları çerçevesinde araştırmacı Eflatun Saygılı’yı ağırladı.

MAZLUMDER SAYGILI’YI AĞIRLADI

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, insan hakları ve adalet programları çerçevesinde araştırmacı Eflatun Saygılı’yı ağırladı.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda yapılan ilk programda konu sahabe hayatı ve adalet uygulamaları oldu. MAZLUMDER üye ve gönüllülerinin ilgiyle takip ettiği programda Eflatun Saygılı sahabelerin örnek adalet uygulamalarını, Mısır Valisi ve İran'ın fethi sonrası Hz. Ömer'in adalet uygulamalarından örnekler vererek anlattı.

Programın sonunda Prof. Dr. Şerafettin Severcan'ın hazırladığı Kur'an rehberliğinde Hz. Muhammed (s.a.v) kitabı, yazarı tarafından imzalanarak katılımcılara hediye edildi.

Eflatun Saygılı iki gün süren Kayseri ziyaretinin 2. gününde dost ziyaretlerinde bulundu. İkinci gün Memur Sen Kayseri Şubesinde salı grubu hanımlarının düzenlediği programda Haçlı Seferleri, 1. Haçlı Seferi ve sonuçları hakkında doyurucu ve ilgi ile takip edilen bir konferans verdi.

Araştırmacı Saygılı Haçlı seferlerinin sebepleri, Haçlı seferlerinde haçlıların Bizans ve Anadolu'da yaptıkları zulüm ve tahribatlar hakkında örneklerle dolu bilgiler verdi.

Birinci Haçlı seferinden 100 yıl kadar sonra Selahattin Eyyubi'nin Kudüs'ü yeniden fethetmesi ve fetihten sonra Kudüs halkına yaptığı adaletli muamele hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Haçlı Seferlerinin Müslümanlar üzerine devam ettiğini de sözlerine ekleyen Saygılı, 1. Dünya Savaşının da Haçlı seferlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi. Haçlı seferlerini önlemek için Müslümanların uyanık ve samimi Müslümanlığı hayatlarına uygulamaları gerektiğini söyleyen Saygılı, böyle olursa Allah'ın yardımının Müslümanların yanında olacağını bildirdi.

MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, araştırmacı Eflatun Saygılıyı misafir etmekten memnun kaldıklarını, kendisinden yararlandıklarını bildirerek davete icabetleri için Saygılıya ve katılımcılara teşekkür etti.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER SAYGILI’ AĞIRLADI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER