Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBESİ’NİN ABD’NİN HİROŞİMA VE NAGAZAKİ KATLİAMLARI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

MasumKızılderilileri soykırımdan geçirip topraklarını işgal ederek kurulduğu günden bu güne bu topraklar dahil dünyanın dört bir yanında insanlığı katledenABD’nin toplu katliamlarından olan Hiroşima veNagazaki’nin yıldönümündeyiz.

MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBESİ’NİN ABD’NİN HİROŞİMA VE NAGAZAKİ KATLİAMLARI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Masum Kızılderilileri soykırımdan geçirip topraklarını işgal ederek kurulduğu günden bu güne bu topraklar dahil dünyanın dört bir yanında insanlığı katleden ABD’nin toplu katliamlarından olan Hiroşima ve Nagazaki’nin yıldönümündeyiz.

Bugüne kadar Amerika, Asya, Avrupa ve Afrika’da insanlığa karşı akıl almaz haksızlık, hukuksuzluk, zulüm, katliam ve hakaretler yapan ABD’nin insan onur ve haysiyetini yok sayan işkence ve katliamları geçmişte olduğu gibi bugünde devam ediyor.

Kurulduğu kıta olan Kuzey Amerika’da on binlerce Kızılderili’yi katliamdan geçirip, topraklarını işgal edip soylarını kurutan ABD, Vietnam, Afganistan, Irak, Yemen, Suriye, Bosna, Filistin, Mısır ve Afrika’nın muhtelif yerlerinde suç işlemeye “EKİNİ VE NESLİ YOK EDİP” biz barış ve kardeşlik getiriyoruz diyerek insanlığı kandırmaya devam etmektedir. 

Halk ozanı Mahsuni ŞERİF’in deyimiyle

Birgün gramlar bir olur
Kilodan hakkını alır
Zalim olan bela bulur
Amerika katil katil

Dizeleriyle katilliği tescillenen Amerika’nın bugünde Irak, Afganistan ve Suriye başta olmak üzere muhtelif coğrafyalarda katilliği ve adaletsizliği devam etmektedir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak

İkinci Dünya Savaşı sırasında 6 Ağustos 1945’te bir ABD savaş uçağının Japonya’nın Hiroşima şehri üzerine bıraktığı atom bombasının patlaması sonucu 70 bin insanın aynı anda, 70 bin insanın da 3 gün sonra hayatını kaybettiği, olaydan 3 gün sonra da aynı ülkenin Nagazaki şehrine Amerikan uçaklarınca bırakılan atom bombasının patlaması sonucu ise yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, daha sonra yayılan radyasyonların sonucunda yüz binlerce insanın sakat kalıp yeni doğan nesillerinde özürlü ve sakat doğduğu Amerikan katliamının yıldönümünde katliam sanığı ABD’yi şiddetle kınıyor, ölen masumlara rahmet, hayatta kalanlara geçmiş olsun diyoruz.

ABD’nin birçok coğrafyada halen devam etmekte olan katliamlarının sona erdirilmesi için insanlık onurunu kaybetmemiş dünya devletlerini, insanlığın geleceği için kaygı duyan tüm kurum, kuruluş ve akil insanları insiyatif almaya davet ediyor, ABD’nin bu güne kadar işlediği suçlar için Uluslar Arası Adalet Mahkemesi önünde hesap vermesini talep ediyoruz.   

                                           

                                                                                                                             

Av. Sena ÖZDEMİR                                          

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER