Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mazlumder Kayseri Şubesi, Geri Gönderme Merkezlerinin durumu ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu

Geri gönderme merkezlerinin sık aralıklarla mutlaka denetlenmesi ve devletimize emanet olan ve bu merkezlerde barındırılan insanların uluslararası hukuktan doğan tüm haklarının kullandırılması gerekir.

Mazlumder Kayseri Şubesi, Geri Gönderme Merkezlerinin durumu ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu

GERİ GÖNDERME MERKEZİNDE İNTİHAR NEDEN OLUYOR,

GERİ GÖNDERME MERKEZLERİ DENETLENİYOR MU?

Dünyanın farklı ülkelerinden düzensiz ve illegal yollarla ülkemize gelen insanlar il göç idarelerine bağlı geri gönderme merkezlerinde barındırılıyorlar.

Haklarında tahkikatlar devam ettiği müddetçe bu merkezlerde tutulan insanlar dönüşlerinde sıkıntı olmayacağı anlaşılırsa geldikleri ülkelere, dönüşlerinde hayati bir tehlike olacağı anlaşılırsa istediği başka bir ülkeye gönderiliyorlar. Sakınca yoksa Türkiye'de kalmalarına da müsaade ediliyor.

Çoğu bin bir zorlukla Türkiye'ye gelerek sığınmış olan bu insanlardan Kayseri Göç İdaresi İl Müdürlüğü'ne bağlı geri gönderme merkezinde barındırılan Afgan uyruklu 1990 doğumlu Hossin Ali Sıhirzad, İran uyruklu Hasem Moghiseh, Cezayir uyruklu Nasır Eddine Temmar ve Irak uyruklu adı açıklanmayan bir sığınmacı yakın zamanda kendilerini asarak ve deterjan içerek intihar teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bunlardan Afgan uyruklu olan hayatını kaybetmiştir.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak!

Uluslararası anlaşmalara göre canları sığındıkları ülkeye emanet olan Afgan uyruklu Hossin Ali Sıhirzad’ın ölümüyle sonuçlanan intihar olaylarının titizlikle soruşturularak varsa ihmali görülenlerin ortaya çıkarılarak haklarında hukuki işlemlerin başlatılması,

Geri gönderme merkezlerinin sık aralıklarla mutlaka denetlenmesi ve devletimize emanet olan ve bu merkezlerde barındırılan insanların uluslararası hukuktan doğan tüm haklarının kullandırılması için İçişleri Bakanlığı, valilikler ve yetkili diğer kurumları göreve davet eder Kayseri geri gönderme merkezinde meydana gelen intihar olayları ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini bekleriz.

Ahmet TAŞ

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER