Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBESİ DİLLERE YÖNELİK BASKILARA KARŞI BİR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

İstanbul’da Senegalli bir esnaf ile Kayserili iki Çerkez çocuğa yönelik “Türkçeden başka dil kullanılmaması”na yönelik baskılara dair bir basın açıklamasında bulunuldu.

MAZLUMDER KAYSERİ ŞUBESİ DİLLERE YÖNELİK BASKILARA KARŞI BİR BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Son aylarda ülkemizde tramvaylarda, otobüslerde, çarşı pazarda bizimle birlikte yaşayan dilleri ve renkleri farklı olan insanlarımıza karşı akli dengesinin yerinde olduğundan şüphe edilen insanlarımızca hor görme, hakaret etme dahil aşağılayıcı davranışların yaşandığına şahit olmaya başladık.

Son olarak İstanbul'da esnaflık yapan Senegalli esnaf bir vatandaşa tramvay yolculuğunda ailesinin bulunduğu ortamda yapılan aşağılayıcı ve çirkin davranıştan sonra Kayseri'de de bir belediye otobüsünde Çerkezce konuşan gencimize karşı başka bir yolcu tarafından aşağılayıcı, kaba ve kabul edilemez davranışlar sergilendi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak hatırlatıyoruz ki!

İnsanların dilleri ve renkleri, bizi yaratan Allah'ın ayetleri olup doğumla kazanılan haklardır. Uluslararası yasalar, ilahi yasalar ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre kişiler renklerinden ve dillerinden dolayı kınanamazlar. Bilakis bu özellikler insanımız ve toplumumuz için zenginlik olup tanışmaya, bilişmeye vesiledir.

Gerek İstanbul'da gerek Kayseri'de yaşanan haksız, hukuksuz saldırıları şiddetle kınıyor, yok hükmünde görüyoruz. Anayasa ve insanlık suçu işleyen faillerin adalet önünde hesap vermesini bekliyor, mağdurlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

 

Ahmet TAŞ

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER