Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER KAYSERİ: ÖLMEYE GÖNDERMEYELİM

Mazlumder Kayseri Şubesi, başta sığınmacı konusu olmak üzere, toplumu ilgilendiren birkaç konuda bir basın açıklaması yayınladı.

MAZLUMDER KAYSERİ: ÖLMEYE GÖNDERMEYELİM

MAZLUMDER KAYSERİ: ÖLMEYE GÖNDERMEYELİM

Son yıllarda ülkelerindeki amansız çatışmalar, siyasi kaos ve diğer olumsuz şartlar sebebiyle milyonlarca insan canlarını kurtarmak için her yolu deneyerek ülkemize sığınmış bulunuyor.

Başta Suriye ve Afganistan vatandaşları olmak üzere Ortadoğu, Uzak Doğu ve Afrika ülkelerinden ülkemize sığınan insanların sayısı 5 milyonu geçmiş bulunuyor.

Son aylarda insana Allah'ın kulu olarak değer vermeyi düşünmeyen bazı siyasi partiler ve ulusalcı, etnik ayrımcı çevreler canlarını bize emanet ederek ülkemize sığınan insanların sorgusuz sualsiz ve başlarına hangi felaketlerin geleceğini hesap etme ihtiyacı bile duymadan ülkemizden kovulması için acımasız bir kampanya başlatmış bulunuyorlar.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak tarih boyunca sığınmacılar ülkesi olup halen nüfusunun yarıdan fazlası imparatorluk bakiyesi ve gönül coğrafyamızdan gelen din kardeşlerimiz ve akrabalarımız olan ülkemizdeki sığınmacıların gönderildikleri ülkelerinde can güvenlikleri garanti edilmediği müddetçe gönderilmemesini istiyoruz.

Sığınmacıların da yaratılmış bir kul ve güvenlik içinde yaşama hakkı olan insanlar olduğunu hatırlatıyor konuyla ilgili algı operasyonu yapanların gerekli hukuki soruşturma ile tespit edilip adalet önünde hesap vermeleri için ilgili devlet görevlilerini harekete geçmeye davet ediyoruz.

 

ERKEKLER İÇİN DE SIĞINMA EVLERİ AÇILSIN

Son yıllarda ülkemizde hızla artan boşanmalar, kadına karşı şiddet ve kadın cinayetleri toplum gündemini meşgul edip vicdanları sızlatmaya devam ediyor.

Bu olaylara bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kadınları koruma amaçlı kadın sığınma evleri açılmış ve şiddet görme ihtimali olan kadınlarımız buralarda koruma altına alınmışlardır. Bu konuda devlet, kendinden beklenen kadın vatandaşlarının güvenliğini sağlama görevini yerine getirmiştir.

Bu gelişmeler yaşanırken ne yazık ki eşler arası ya da evli olmayan ama birlikte yaşayan erkek ve kadın kavgalarında evden uzaklaştırma cezası alan erkekler sığınacak evleri ve barınakları olmadığı için büyük sıkıntı ve mağduriyet yaşamaktadırlar.

Mazlumlar Kayseri Şubesi olarak! Devlet yetkililerinden kadınları koruma amaçlı kadın sığınma evleri gibi eşinden ve kadın arkadaşından uzaklaştırma cezası alan erkek vatandaşlar için de erkek sığınma ve barınma evleri açılmasını, devletin vatandaşlar arasında ayrım yapmama ve adaletle muamele anlayışı içinde uygulamaya konmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını harekete geçmeye davet ediyoruz.

 

TOPLUM İÇİNDE BAŞIBOŞ, SAHİPSİZ KÖPEK KALMASIN

Son yıllarda ve aylarda şehirlerde, kasabalarda ve köylerde başıboş gezen sahipsiz bazen de sahipli ama ortaya bırakılmış başta pitbul cinsi olmak üzere birçok köpeğin insanlara saldırdığına şahit oluyoruz. Özellikle savunmasız çocuklara ve diğer insanlara saldıran köpekler ölüm, yaralanma, uzun süren hastalık dahil birçok insanın, insanımızın zarar görmesine sebep oluyor.  Güvenlik içinde korkusuzca yaşama hakkından mahrum kalan insanlarımız çoğu zaman saldırı sonucu yakalandığı korku ve travmayı uzun süre atlatamayıp büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun birçok şehir, kasaba, mahalle ve köyünde rastlanan köpek saldırıları vatandaşımızın güvenliğini büyük oranda tehlikeye atmış bulunuyor.

 

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak!

a- Yaz aylarında bağ ve bahçelerde beslenen köpeklerin kış aylarında sahipsiz bırakılmamasını

b- Başıboş bırakılmış sokak köpeklerinin mutlaka belediyelerin yaptığı barınaklarda muhafaza altına alınmasını

c- Ev, site ve apartman gibi insanların toplu yaşadığı yerlerde köpek beslemenin  yasaklanmasını7

d- Yaz aylarında sahipli köpeklerin kış aylarında ücret karşılığı köpek bakım merkezlerinde muhafaza edilmesini

Vatandaşın korkusuz ve güvenlik içinde yaşaması amacı ile diğer alınması zorunlu tedbirlerin alınıp uygulamaya konması için ilgili devlet kurumlarını göreve davet ediyoruz.

 

Ahmet TAŞ

 MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER