Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER KAYSERİ: OLAY SORUŞTURULMALI, SORUMLULAR BULUNMALI

Mazlumder Kayseri şubesi, partisinden istifa ettiği içi saldırılara maruz kalan MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

MAZLUMDER KAYSERİ: OLAY SORUŞTURULMALI, SORUMLULAR BULUNMALI

Türkiye Cumhuriyeti anayasasına göre siyasi parti kurmak, partilere üye olmak, partiden istifa etmek ve oy vermek serbest olup en temel haklardan siyasi haklar olan seçme ve seçilme hakkının ve siyasi katılımın doğal bir gereğidir. Anayasa madde 67 ye göre vatandaşlar, kanunda gösterilen şartlara uygun olarak, seçme, seçilme ve bağımsız olarak veya bir siyasi parti içinde siyasi faaliyette bulunma ve halk oylamasına katılma hakkına sahiptir. Yine Anayasanın 26. Maddesine göre herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.

 

Bu haklar, gerek anayasada gerekse kanunlarla garanti altına alınan haklardandır. Ayrıca demokratik rejimlerde siyasi partiler ister iktidarda ister muhalefette olsun parlamenter sistemin vazgeçilmez unsurlarındandır.

Kamuoyuna da yansıyan bilgilere göre MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç partisinden istifa etmiş; istifasının ardından çıkmak istediği televizyon programı öncesinde 50 kişilik grup tarafından stüdyo basılarak darp edilmiş ve yaralanmıştır. Bu durum basına da yansımış ve toplum tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Mazlumder Kayseri Şubesi olarak!

İnsanların seçme ve seçilme haklarına, siyasi katılımlarına ve tercihlerine müdahale, konut ve kapalı işyeri dokunulmazlığına saldırı, can ve mal güvenliğine saldırı olan bu olayı insan hakları adına hiçbir şekilde kabul edilemez buluyoruz. Yaşanan olayı can ve mal güvenliğinin tehdit edilerek siyasi tercihin baskı altına alınması olarak değerlendiriyoruz. Olayın hakkaniyetle ve titizlikle soruşturulması, olaya karışanların tespit edilerek adalet önüne çıkarılması için Kayseri Valiliği ve emniyet birimlerince gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

 

Av. Sena ÖZDEMİR                                                                                                                                                                                                                              MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER