Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER KAYSERİ: HALEPÇE KATLİAMI BİR DAHA YAŞANMASIN

Mazlumder Kayseri Şubesi, üzerinden tam 34 yıl geçen Haleçpe katliamı ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu.

MAZLUMDER KAYSERİ: HALEPÇE KATLİAMI BİR DAHA YAŞANMASIN

Halepçe katliamının üzerinden 34 yıl geçti.

Bundan 34 yıl önce Irak’ın zalim diktatörü Saddam Hüseyin’in verdiği emirle Kuzey Irak’ın Halepçe kentine savaş uçakları ve helikopterlerden atılan kimyasal gaz ve bombalarla gerçekleştirilen katliam sonucu binlerce Irak vatandaşı hayatını kaybetmişti.

16 Mart 1988 günü meydana gelen ve insanlığın yüz karası olarak tarihe geçen katliamda 6.357 kişi zehirlenerek ya da yanarak ölmüş, 14.765 kişi ağır yaralanmış, on binlerce insan yaşadıkları yeri terk etmek zorunda kalmıştı. Katliam sebebiyle ölenlerin toplam sayısı 43.753, sakat kalanların sayısı ise 61.200 ‘e ulaşmıştı. Ayrıca Halepçe’de ki özürlü doğum oranının 2. Dünya savaşında ABD’nin atom bombası atarak insan kıyımı yaptığı Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerinden 4-5 kat daha fazla olduğu Dünya Sağlık Örgütünce rapor edilmiştir.

Halepçe kaliamından bir kare...

 

Halepçe katliamı insanlık tarihinin yüz karası katliamlarından biridir. Zalim diktatör Saddam Hüseyin gibi eli kanlı diktatörler ve insanlık düşmanları olduğu sürece Afganistan, Irak, Filistin, Pakistan, Doğu Türkistan, Kuzey Afrika, Çeçenistan, Suriye, Yemen, Ukrayna ve diğer bölgelerdeki katliam ve soykırımlar yaşanmaya devam edecektir.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak; başta Halepçe katliamı ve bugün dünyanın gözü önünde Ukrayna’da yaşanan katliam olmak üzere tüm insan katliamlarının mağdurlarını saygıyla anıyoruz. Katliamların hiçbir topluma karşı yaşanmaması için insanlık alemini, sivil toplum kurumlarını, insan hakları örgütlerini, İslam İşbirliği Teşkilatını ve Birleşmiş Milletleri insanlık adına çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Bu kurum ve kuruluşları katliamlar yaşanmadan alacakları tedbirlerle insanlığa sahip çıkmaya çağırıyoruz.                                                                                                         

                                            

Av. Sena ÖZDEMİR

MAZLUMDER Kayseri Şb. Bşk. Yrd.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER