Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER KAYSERİ: DOKTORLARA VE AVUKATLARA SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Mazlumder Kayseri Şubesi tarafından, Konya Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanları ile İstanbul Bakırköy’de hukukçulara yönelik saldırı ve cinayetlere yönelik bir basın açıklaması yayınlandı.

MAZLUMDER KAYSERİ: DOKTORLARA VE AVUKATLARA SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Son yıllarda toplumumuzda farklı kesimlere saldırılarla birlikte görevini yapan sağlık emekçisi doktor ve diğer sağlık çalışanları ile hukuku ayakta tutmaya çalışan avukatlara yönelik şiddet olaylarında büyük artışlar yaşanıyor.

Son olarak aslen Kayserili olup Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya, tedavisini yaptığı bir hastanın yakını tarafından görev yaptığı hastanede silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırgan da daha sonra aynı silahla intihar etti.

İstanbul'da ise Abdullah Türkoğlu adlı saldırgan bir müddet önce silahla yaraladığı şahsın yakını olan Öznur Tufan ve onların avukatı Servet Bakırtaş’ı, hakkında açılan tazminat davasını gerekçe göstererek silahlı saldırı sonucu öldürdü. İki ayrı olayda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak!

Görevini yapan sağlık çalışanı Ekrem Karakaya ve Avukat Servet Bakırtaş'a yapılan saldırıyı hukuk, adalet ve insan hayatına saldırı olarak değerlendiriyor, asla kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizde son yıllarda artış gösteren bu tür saldırıların tekrar yaşanmaması için sağlık çalışanları ve avukatlara yönelik koruyucu tedbirlerin artırılması için Adalet Bakanlığını ve İç İşleri Bakanlığını göreve davet ediyor. Menfur saldırıda hayatını kaybeden Doktor Ekrem Karakaya ve Avukat Servet Bakırtaş’a Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

Ahmet TAŞ

MAZLUMDER Kayseri Şube Bşk.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER