Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER HATAY VE ADANA’YI GEZDİRDİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesi yürüttüğü insan hakları mücadelesinin yanında üye ve gönüllülerini tarih ve kültür gezileri ile bu alanda zenginleştirmeye devam ediyor.

MAZLUMDER HATAY VE ADANA’YI GEZDİRDİ

MAZLUMDER Kayseri Şubesi yürüttüğü insan hakları mücadelesinin yanında üye ve gönüllülerini tarih ve kültür gezileri ile bu alanda zenginleştirmeye devam ediyor.

15 ve 16 Ekim günlerinde MAZLUMDER üye ve gönüllüleri için Hatay ve Adana’ya tarih ve kültür gezisi düzenledi. 14 Ekim gecesi Kayseri'den yola çıkan MAZLUMDER heyeti sabah namazı vakti Hatay il merkezine ulaştı.

Sabah namazının tarihi Habibi Neccar Camisinde eda eden heyet, namaz sonundaki dua ve zikir programına iştirak etti. Camiye ismini veren Habibi Neccar'ın mezarını ziyaret ederek dua etti. Hatay öğretmen evinde kahvaltı yapan ekibin Hatay ziyaretleri bundan sonra başladı.

AMazlumder üye ve gönülleri Antakya Habibi Neccar Camii önünde...

Adana Tufanbeyli doğumlu olup Kayseri İlahiyat mezunu olan ve Hatay'da okul müdürlüğü yapan Yusuf Kılıç Bey'in rehberliğinde 15 Ekim Cumartesi günü Hatay'da Hatay Mozaik Müzesi, Harbiye Şelaleleri, Samandağın’da Hazreti Musa peygamberle Hızır Aleyhisselam'ın karşılaştığı mekan ve ayrıldığı köy sırayla ziyaret edildi. Akşam yemeğinden sonra Hatay Kapalı Çarşı ziyaret edilerek çarşı alışverişi yapıldı.

15 Ekim günü Hatay gezisini tamamlayıp Antakya öğretmenevinde konaklayan MAZLUMDER ekibi 16 Ekim günü kahvaltıyı müteakip Belen ilçesinden geçen Top Boğazı yolu ile Amanos dağlarını aşıp İskenderun'a ulaştı.

İskenderun sahilinde bir müddet deniz havası alan ayaklarını sıvayıp denize giren ve bol bol fotoğraf çektiren ekip buradan Payas ilçesine geçti. Payas'ta Osmanlı hükümdarı 3. Selim döneminde yapılan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesini gezen gezi ekibi burada 1300 yıllık zeytin ağacı önünde fotoğraf çektirdiler, bedesteni gezdiler, 3. Selim Camiinde mescit namazı kıldılar.

Aynı gün Osmaniye Ceyhan üzerinden Adana'ya ulaşan ekip önce Adana Seyhan Barajını ziyaret ederek set üzerinden baraj manzarasını seyretti daha sonra Sabancı Merkez Camii'nde öğle namazı kıldılar. Aynı anda 28.000 insanın namaz kılabileceği, 99 metre boyunda 6 minareli, 5 ana kubbe, 4 yan kubbesi ile Türkiye'nin en büyük camilerinden olan, Sabancı ailesinin yapımında büyük yardımının olduğu güzel eserin adı Sabancı Merkez Cami olarak konmuş.

Daha sonra kıymetli dostlarımız Mahmut Eraslan ve Ebuzer Ağuş’un ev sahipliğinde sırasıyla Atatürk Müzesi, Sinema Müzesi, tarihi Taşköprü, Ulu Cami, Ziya Paşa Parkı, Ramazanoğlu Sarayı, Büyük Saat, Yağ Cami gibi tarih ve kültür merkezleri gezildi, çarşıda alışveriş yapıldı.

Sabancı Merkez Camii, Taşköprü, Yağ Camii ve Ziya Paşa Parkında hatıra fotoğrafı da çektiren MAZLUMDER ekibi akşam namazını müteakip saat 19.00 sularında Kayseri’ye dönmek için Adana'dan ayrıldı. MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, gezi boyunca gösterdikleri uyum ve anlayış için geziye katılanlara, kendilerine büyük yardımları olan Hatay'da Yusuf Kılıç, Adana'da Mahmut ve Abuzer  Ebuzer Ağuş’a çok teşekkür ettiğini ayrıca yakın ilgi için otobüs kaptanlarına da teşekkür ettiğini bildirdi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER HATAY ADANA’ GEZDİRDİ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER