Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER Başkanı isyan etti: “AFAD, Kızılay’ı dahi kıskanıyor, diğer sivil organizasyonlarla ilişkisini siz düşünün”

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Başkanı Kaya Kartal bu sözleri sosyal medya hesabından değerlendirdi.

MAZLUMDER Başkanı isyan etti: “AFAD, Kızılay’ı dahi kıskanıyor, diğer sivil organizasyonlarla ilişkisini siz düşünün”

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay hakkında yöneltilen eleştirilere cevaben”İlk zamanlarda AFAD kendi logosu ile birlikte bizim logomuzu da kullanıyordu. Böylece toplumsal belleğin sahada aradığı hilalimiz de görünür oluyordu ama daha sonra sadece kendi kurumsal logolarını konumlandırmayı tercih ettiler” demişti.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Başkanı Kaya Kartal bu sözleri sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

 

 

“@Kizilay Başkanı @drkerem: ‘İlk zamanlarda AFAD kendi logosu ile birlikte bizim logomuzu da kullanıyordu. Böylece toplumsal belleğin sahada aradığı hilalimiz de görünür oluyordu ama daha sonra sadece kendi kurumsal logolarını konumlandırmayı tercih ettiler.’ demiş.

“Kime sorsanız insanların bağıra bağıra can verdiğini anlatıyordu”

“Depremin ilk haftası Maraş, Adıyaman, Malatya, Antep ve Hatay bölgesini bir hafta gezerek gözlemledik. Sivil ya da memur kime sorsanız her başlıkta yaşanan koordinasyonsuzluktan yardımların geç ulaştığından şikayet ediyor, insanların bağıra bağıra can verdiğini anlatıyordu.

“8. gün halen dokunulmayan enkazlar vardı”

“8.gün halen dokunulmayan enkazlar vardı, özellikle Adıyaman çok mazlum ve sahipsiz bir görüntü ile karşıladı bizi… Gidebilenler gitmiş, kalanlar yana yakıla çadır peşinde koşuyordu. İnsanlar cenazemiz çıkarılacak mı, yoksa molozlarla mı gömülecek tedirginliğindeydi…

“Kızılay Başkanı @drkerem’in söyleyemediğini biz söyleyelim…”

“Şimdi Kızılay Başkanı @drkerem’in söyleyemediğini biz söyleyelim, AFAD denilen 3 günlük kamu kurumu TC’den bile daha köklü olan @Kizilay’ı dahi kıskanıyor ve flulaştırmaya, görünmez kılmaya çalışıyor. Varın diğer STK ve sivil organizasyonlarla ilişkisini siz düşünün…

“Yöneticiler ‘devletin enkazın altında kaldığını söyleyenleri hainlikle itham ediyor”

“Resmi verilerde bile 200binden fazla insanın enkaz altında kaldığı, 43binden fazla insanın öldüğü yerde, yöneticiler ‘devletin enkazın altında kaldığını söyleyenleri hainlikle itham ediyor. AFAD binalarının yıkıldığı, enkaza dönüştüğü yerde en azından susmak gerekirdi…

“’İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ söylemlerinden sonra gelinen nokta içler acısı!.. Bu kadar insanın enkaz altında kaldığı/öldüğü bir yerde devletin enkaz altında kalmadığı söylemi, aksini söyleyenlerin insanların hainlikle itham edilmesi utanç vericidir.

“Bu utancı ne manipülasyonlarla, ne yasaklamalarla, ne önceki vahim örneklerle, ne propaganda bakanlığı gibi çalışan yapılarla örtebilirsiniz!..”

 

Kaynak: serbestiyet.com
 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER