Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER ARSLANTAŞ’I KONUŞTURDU

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, 2023 yılının ilk programını araştırmacı yazar Süleyman Arslantaş’ı misafir ederek yaptı.

MAZLUMDER ARSLANTAŞ’I KONUŞTURDU

İnsan hakları eğitimi, insan hakları ihlalleri, hak ihlaline uğrayanların rehberliği dahil insan hakları konusunda çalışmalar yapan MAZLUMDER 2023 yılının ilk programını araştırmacı yazar Süleyman Arslantaş’ı misafir ederek yaptı.

MAZLUMDER’in daveti ile 31 Aralık günü Kayseri'ye gelen Arslantaş, gün içinde Enderun FM radyoda günün konuğu, TV1 televizyonunda Gündem Özel programlarına katıldı. Katıldığı programlarda Türkiye'de seçimler, Türkiye İsrail, Türkiye Suudi Arabistan, Türkiye Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır ilişkileri Türkiye'nin Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetleri ile ilişkileri konusunda çarpıcı ve kamuoyunda bilinmeyen açıklamalarda bulundu.

Aynı gün Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi, MAZLUMDER Kayseri Şubesi ve Sahabiye Medresesini de ziyaret eden Arslantaş, oldukça verimli ve memnuniyet verici görüşmelerde bulundu.

1 Ocak Pazar günü MAZLUMDER Kayseri Şubesinin düzenlediği kahvaltılı söyleşi programında seçkin bir davetli grubu ile bir araya geldi.

Aralarında öğretim üyeleri, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, hukukçular dahil kalabalık bir katılımcı grupla 3 saate yakın bir söyleşi programına katılan Süleyman Arslantaş'ın programından katılımcılar oldukça memnun kaldılar. Birçok sorular sorulup Arslantaş tarafından cevapların verildiği programda;

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin geldiği nokta ve sebepleri, Türkiye ile İsrail arasında geçmişten bu yana devam eden ilişkiler ve geldiği nokta, Türkiye Mısır ilişkilerinin son durumu ,Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile ilişkilerinin son durumu, Afrika'da Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye rekabeti, İran'da aylardır devam eden ve bizdeki Gezi Parkı olaylarının benzeri gösteriler, ölümler ve idamlar, Çin’in Doğu Türkistan'daki Uygur zulmü, ABD'nin Orta Doğu da üniter devletler yerine butik devletler kuruma çalışmaları ve terör örgütlerini desteklemeye devam etmesi gibi konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sorulan sorulardan biri de Doğu Türkistan’da ki Uygurlara Çin yönetiminin uyguladığı asimilasyon ve zulümlere Türkiye’nin neden sessiz kaldığı idi. Arslantaş, bu konuda devletin gücü oranında hareket etmek zorunda kaldığını söyledi.

Türkiye'de CHP milletvekillerinden bir heyetin Şam'a giderek Suriye yöneticileri ile görüştüğünü ve Suriye topraklarındaki Türkiye askerlerini iktidara gelmeleri halinde geri çekeceklerini bildirdiklerini bildiren Arslantaş, HDP milletvekillerinden bir heyetin de Libya’ya giderek ayrılıkçı Hafter ile görüşmeler yaptığını sözlerine ekle.

Uzun ve oldukça verimli geçen söyleşinin ardından MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Arslantaş ve katılımcılara teşekkür etti. Araştırmacı yazar Arslantaş'ta davet için MAZLUMDER Kayseri Şubesine ve katılımcılara çok teşekkür ettiğini bildirdi.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER ARSLANTAŞ’ KONUŞTURDU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER