Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER, Ankara Barosunu özür dilemeye ve açıklamasını geri çekmeye ve davet etti..

MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ

MAZLUMDER, Ankara Barosunu özür dilemeye ve açıklamasını geri çekmeye ve davet etti..

MAZLUMDER Ankara Şubesi, Ankara Barosunu Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaşla ilgili yaptığı açıklamadan dolayı 'özür dilemeye' ve yayınladığı 'bildiriyi geri çekmeye' davet etti.

MAZLUMDER, Ankara Barosunun açıklamasını, insan hakları açısından kabul edilemez, talihsiz bir açıklama olduğunu, baronun, başta din adamlarının  hutbede, İslam'ın kaynaklarında bulunan  inanç esaslarını açıklama hakkını hiçe saydığını, din ve vicdan özgürlüğü ile dini inancını açıklama hürriyetinin görmezden geldiğini ifade etti. 

Açıklamada, yayınlanan bildiride ifade hürriyetinin sınırlarını aşarak, İslam'ın inanç esasları “Sesi çağlar öncesinden gelen” denilerek  küçümsenmeye ve aşağılanmaya çalışıldığının altı çizildi. Ayrıca, bildiride geçen  "halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi" ifadesinin, İslam dininin temel kaynaklarında geçen inanç, Ortaçağ Avrupa'sının akıl dışı engizisyon karanlığı ima edilerek İslami inançların aşağılandığı belirtildi.

MAZLUMDER Ankara Şubesi tarafından yaplan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Prof. Dr. Ali Erbaş Cuma hutbesinde; "Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir… Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullanmıştı. 
 
Bu beyanlar din insanlarının uyarma görevi kapsamında olup nesil güvenliği, sağlık hakkının korunması ile ifade özgürlüğü niteliğindedir. Zina ve eşcinsellik; İslam dininin temel yasaklarından olup din insanlarının inandıkları değer sistemine göre konuşması, hutbe vermesi en doğal hakkıdır.  
 
Bugün özellikle Ankara Barosunun açıklaması insan hakları açısından kabul edilemez talihsiz bir açıklama olmuştur. Baro, başta din insanlarının hutbede, İslam'ın kaynaklarında bulunan  inanç esaslarını açıklama hakkını hiçe saymış, din ve vicdan özgürlüğü ile dini inancını açıklama hürriyetini görmezden gelerek bildiri yayınlamıştır. 

Bildiride ifade hürriyeti sınırlarını aşarak İslam'ın inanç esasları “Sesi çağlar öncesinden gelen” denerek küçümsenmeye ve aşağılanmaya çalışılmıştır. Ayrıca "halkı ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakmaya davet etmesi" ifadesi ile İslam dininin temel kaynaklarında geçen inanç, Ortaçağ Avrupa'sının akıl dışı engizisyon karanlığı ima edilerek aşağılanmıştır. 
 
Bu beyanlar, toplumun büyük çoğunluğunun kutsal saydığı inanç temellerine hakaret niteliğinde olup kutuplaşmayı arttırıcı niteliktedir. İnanç özgürlüğü sınırlarını en iyi bilmesi gereken Baro yönetiminin açıklamasını esefle kınıyor ve reddediyoruz.
 
MAZLUMDER olarak, Baro yöneticilerini bu açıklamalarını geri çekmeye ve özür dilemeye davet ediyoruz.
 
MAZLUMDER ANKARA ŞUBESİ 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER