Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAZLUMDER 28 ŞUBAT VE HOCALI’YI UNUTMADI

Mazlumder 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesi'nde yaşanan Hocalı katliamı ve 28 Şubat 1997'de ülkemizde yaşanan postmodern darbe dönemini ve mazlumlarını unutmadı.

MAZLUMDER 28 ŞUBAT VE HOCALI’YI UNUTMADI

Mazlumder 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesi'nde yaşanan Hocalı katliamı ve 28 Şubat 1997'de ülkemizde yaşanan postmodern darbe dönemini ve mazlumlarını unutmadı.

Konuyla ilgili programlar çerçevesinde 25 Şubat Perşembe günü İlke TV'de Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş, Asder şube üyesi Mehmet Arslan, Erciyes Kadın Platformu üyesi Rabia Öcalan ve dönem mağdurlarından İbrahim Şahin'in katıldığı “Tanıklar Anlatıyor” programı düzenlendi.

Aynı gün saat 16.00’da Ahmet Taş ve İbrahim Şahin'le Mükremin Özlü'nün katıldığı 28 Şubat özel programı Furkan Radyo’da düzenlendi. Perşembe akşamı saat 20.00’da Kayseri mazlumder ve Baro eski başkanlarından Avukat Ali Aydın'ın katıldığı “ 28 Şubat’ta ne oldu, neler yaşandı” programı Zoom üzerinden yayınlandı.

28 Şubat Cuma günü Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş, Asder Kayseri şubesinden emekli askerler Kemal Mete ve Ahmet Balcı ile gazeteci Rıfat Yörük’ten oluşan ekip tarafından 28 Şubat döneminde adaletsizce ordudan atılan, Şanlıurfa Belediyesi'ndeki işinden darbecilerin baskısıyla uzaklaştırılan Topçu Binbaşı Abdulmuttalip Yıldırım’ın Sarıoğlan İlçesi Palas köyündeki mezarı ziyaret edilerek Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Programa eğitimci Erdal Tunç ve köy sakinleri de katıldılar.

26 Şubat Cuma günü TV Kayseri'de Dilek Elmaağaçlı’nın sunduğu 28 Şubat özel programına konuk olan Ahmet Taş ve gazeteci Rıfat Yörük 28 Şubat darbe dönemi ve 1992 28 Şubat'ın da Hocalı'da yaşanan katliam hakkında açıklamalarda bulundular. 28 Şubat'ı unutturmamak adına yapılan TV programlarının sonuncusu 26 Şubat saat 15.30 da TV1 televizyonunda yapıldı. İlahiyatçı yazar Mehmet Hüsrevoğlu ve Ahmet Taş’ın katıldığı, Yalçın Yoldaşını sunduğu Gündem Özel programında 28 Şubat'ın sebepleri, destekçileri, mağdurları ve sonuçları konusunda detaylı bilgiler verildi.

Mazlumder Kayseri Şubesinin 28 Şubat darbesi ve Hocalı katliamını unutturmamak için düzenlediği son program 26 Şubat cuma akşamı yapıldı. Mağdurlardan Mürşide Aslan, Rabia Öcalan, Asder şube başkanı Ramazan Taşkın’ın konuşmacı olduğu, moderatörlüğünü Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş’ın, sunuculuğunu gazeteci Rıfat Yörük'ün yaptığı panele seçkin bir davetli grubu katılarak takip etti. Katılımcıların sorularının da cevap bulduğu panelde konuşmacılar 28 Şubat darbe döneminde yaşadıkları hukuksuzlukları, vicdansızlıkları ve sıkıntılarını katılımcılarla paylaştılar.

Mazlumder Kayseri şubesinin 28 Şubat darbe dönemini hatırlama, ders çıkarma ve yeni nesillere aktarma amacıyla düzenlediği TV programları, radyo programları, konferans, ziyaret ve panellerde 28 Şubat mağdurları ve hayatını kaybedenler, Hocalı katliamının mağdurları ve 10 yıl önce 27 Şubat günü hayatını kaybeden 28 Şubat darbesinin en büyük mağduru dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan içinde dualar edildi. Ülkemizin bir daha bu tür acı olayları yaşanmaması temennisinde bulunuldu.

Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş, 27-28 Şubat günleri uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle 25 ve 26 şubat günlerinde yapmak durumunda kaldıkları programlara destek veren, katılan tüm üyelere, Asder yöneticilerine, TV ve radyo yöneticilerine teşekkür edip şükranlarını sunduğunu bildirdi. Halen cezaevlerinde ömür tüketen 28 Şubat mahkumlarının yeniden yargılanıp özgürlüklerine kavuşması için mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: MAZLUMDER ŞUBAT HOCALI’ UNUTMADI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER