Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mavi Marmara davası 4 yıl önce bugün düşürüldü! Biz hâlâ gemideyiz!

İşgalci İsrail'in Mavi Marmara gemisine yönelik uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırının üzerinden on yıl geçti. 4 yıl önce bugün normalleşme adı altında İsrail'in yargılanması düşürüldü.

Mavi Marmara davası 4 yıl önce bugün düşürüldü! Biz hâlâ gemideyiz!

İşgalci İsrail rejiminin Mavi Marmara gemisine yönelik uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırının üzerinden on yıl geçerken dört sene önce bugün tüm Müslümanları yasa boğan bir karara imza atıldı. Dört sene önce bugün İsrail'le normalleşme anlaşması kapsamında İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi saldırıya ilişkin, aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de yer aldığı 4 katilin yargılandığı davayı düşürdü. İsrail rejiminine derin bir nefes aldıran karara rağmen Mavi Marmara davası bitmeyecek.

DÂHİLİ VE HARİCİ TÜM ENGELLERE RAĞMEN MAVİ MARMARA DAVASI BİTMEYECEK

2010 senesinin Mayıs ayında Gazze’ye insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan ve sadece
yardım gönüllüleri ile insani yardım malzemesi taşıyan Mavi Marmara gemisine işgalci İsrail rejimi güçleri tarafından saldırılmış ve on Müslüman şehit edilmişti. Şehit olanların yanı sıra onlarca kişinin de yaralandığı barbar saldırıyla ilişkili olarak Mavi Marmara mağdurları tarafından İsrail rejimine yönelik dava açılmış ve hukuk mücadelesi başlatılmıştı.

DÖRT YIL ÖNCE BUGÜN YÜREKLER SIZLADI

İşgalci İsrail rejiminin Mavi Marmara gemisine yönelik uluslararası sularda gerçekleştirdiği saldırının üzerinden on yıl geçerken dört sene önce bugün tüm Türkiye’yi yasa boğan bir skandala imza atılarak Mavi Marmara davası düşürüldü. İsrail’le normalleşme anlaşması kapsamında 9 Aralık 2016 tarihinde; İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi saldırıya ilişkin, aralarında dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi’nin de yer aldığı 4 sanığın yargılandığı davanın düşürülmesine, katiller hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti.

KATİL GENELKURMAY BAŞKANI DAVA DÜŞÜNCE BAKAN OLDU

Katillere yönelik davanın düşürülmesi, Mavi Marmara gemisine saldırmak suretiyle on vatandaşımızı şehit edip onlarcasını yaralayan İsrail rejiminin elini rahatlatmış oldu. Öyle ki Mavi Marmara katliamının gerçekleştiği gün İsrail rejiminin genelkurmay başkanı olan Gabi Ashkenazi aleyhinde açılan dava neticesinde İsrail işgali altındaki topraklardan çıkamaz hale gelmişti. Birçok ülkede hakkında yakalama kararı bulunan Ashkenazi, söz konusu davanın düşürülmesi ile birlikte derin bir
nefes almış ve son süreçte İsrail rejiminin Dışişleri bakanlığına getirilmişti.

MAVİ MARMARA GEMİSİNİN SON HALİ YÜREKLERİ SIZLATMIŞTI

İsrail rejimi yetkililerine yönelik açılan davanın düşürülmesini izleyen süreçte Mavi Marmara gemisinin de akıbeti üzücü bir hal aldırmıştı. Gazze’deki mazlumlara insani yardım götürmek gayesiyle 2010 yılında yola çıkıp Siyonizm’e karşı mücadelenin sembolü haline gelen Mavi Marmara gemisi bir iş adamına satılmış ve ismi değiştirilmişti.

DAVANIN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ GÜNDE ACI TEVAFUK!..

Mavi Marmara şehitlerimizin acısını hafifletmek ve katillerin yaptıklarını yanlarına bırakmamak amacıyla açılan Mavi Marmara davasının düşürüldüğü tarih acı bir tevafuku da barındırıyor. Asırlarca hilafet ve Osmanlı Devleti’nin bayrağının dalgalandığı Kudüs, 9 Aralık 1917 tarihinde düşmüştü. Söz konusu tarihte işgalci İngiliz Edmund Allenby Kudüs’e giriş yapmıştı. O tarihle birlikte tüm ümmet için felaket niteliği taşıyan Filistin’in işgalinin ilk adımı atılmıştı.

SİYONİZM’E KARŞI MÜCADELE DURMAYACAK

İşgalci İsrail rejimi, Mavi Marmara davasının düşürüldüğü söz konusu günden bu yana başta Filistin toprakları olmak üzere dünyanın birçok yerinde doğrudan ya da dolaylı olarak katliamlarda bulunmayı sürdürüyor. Karşı taraftaysa mazlumlar her şeye karşın direnmeye devam ediyor. İsrailli katilleri rahatlatan kararla her ne kadar mazlumların yüreği yansa da umutlar sürüyor. Dâhili ve harici tüm engellere rağmen Filistin nehirden denize özgür olacağı günü bekliyor



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER