Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mansur Yavaş: Kandil silah bırakmadıkça bombalamaya devam edeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuk olduğu programda, "Kandil silah bırakmadıkça bombalamaya devam edeceğiz" dedi.

Mansur Yavaş: Kandil silah bırakmadıkça bombalamaya devam edeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Tv100'ün Az Önce Konuştum adlı programda Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Yavaş, 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"ÇOK BÜYÜK İLGİSİNİ GÖRDÜM"

Yavaş, seçim sonucunu nasıl gördüğü sorusuna, “İlk turda farkla olmasa da kazanacağımızı söyleyebilirim. Sadece miting meydanlarına bakıp karar verilmez, şehirlerden, caddelerden geçiyoruz. İnsanların ilgisinden bir mesaj alıyoruz. Ben ilk defa bu seçimde genel başkanımızla gezme fırsatı buldum. Muhafazakar kesimin çok büyük ilgisini gördüm. Genel başkanımızın helalleşme çağrısı ve diğer partilerle ittifak yapması halktaki eskiden yaşanan güvensiz ortamı ortadan kaldırmış. Halk çok sıcak mesajlar veriyor. İlk turda kazanacağımıza inanıyorum” yanıtını verdi.

Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i cumhurbaşkanlığı seçimine katılması için nasıl ikna ettiklerini de anlattı. Yavaş, “Son anda yaşananlar insanlarda hayal kırıklığı yaşattı. Ben iki tarafı da tanıyan biri olarak araya girilmesi lazım diye düşündüm. Önce 11 başkan olarak gidelim diye düşündük, daha sonra 2’si gitsin derken bir karışıklık oldu. İmamoğlu’yla birlikte randevu alarak evine gittik. ‘Bu kadar insanın beklentisi geri çevrilemez, mutlaka gelmesiniz’ dedik. O da ‘oluruz ama Ekrem Bey ve siz bizzat işin içerisinde olursanız, yoksa kendi partimizle seçime gireriz’ dedi. Bizde kabul ettik” dedi.

"ANKARA HALKINDAN İZİN ALDIM"

Yavaş, belediye başkanlığı görevini seçim sürecinde nasıl yürüttüğüne ilişkin ise şunları söyledi:

“Ankara’da herkesi kucaklayan bir şekilde çalışmamıza devam edeceğim. 1 aylık izin aldım Ankara halkından. 1 ay boyunca siyaset yapıp vazifeme döneceğim. Tavrim yine aynı olarak, belediyenin internet sitesinden siyaset görmeyecek Ankara halkı. Ankara’da hiç kimse ‘siyasi görüşümdem dolayı bana farklı muamele yapılıyor’ diyemez. İnsan hayatını öncelik alarak hizmet ediyoruz. Ayrım yapılmasını hiç kendime sindiremiyorum.”

Mansur Yavaş konuşmalarına şu şekilde devam etti:

"Elbette Milli Politikalar Devam Eder"

"Sanki İHA’lar, SİHA’lar hangarlara konacak, gemiler yok olacak. Biz şükran duyuyoruz bunları imal edenlere, bize düşen bunları daha ileriye götürmek ve bunların devam edeceği konusunda insanların tereddüt duymaması lazım. Elbette milli politikalar devam eder. Türkiye üzerindeki tehdit kalkıncaya kadar devam edecektir. Mülteciler geri gidecek, Esad’la görüşülecek bunların dönmesi sağlanacak. Kandil silah bırakmadığı sürece İHA'lar orayı bombalayacak. Elinde silah olduğu müddetçe, Türkiye'yi tehdit ettiği sürece sadece PKK değil dışarı da kim olursa olsun.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER