Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed:

"ABD'nin İddiası Saçma ve İşgalin Meşrulaştırılmasıdır"

Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed:

Filistin Enformasyon Merkezi'nden
Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed, ABD'nin Filistin'in Batı Yaka bölgesindeki yahudi yerleşim merkezleri hakkında yaptığı son açıklamanın saçma olduğunu ve işgalin meşrulaştırılması anlamına geldiğini söyledi. 

Mahatir Muhammed dün (19 Kasım Salı) düzenlediği basın toplantısında; "Bundan sonra hiçbirimiz herhangi bir devletin bizim vatan toprağımıza girmesinden ve topraklarımızda yerleşim merkezleri inşa etmesinden emin olamayız. Böyle bir şey yasal sayılacaktır ve bizim bir şey yapma imkanımız olmayacaktır" dedi.

Mahatir Muhammed açıklamasında ABD'nin böyle bir açıklama için yaptığı zamanlamaya da dikkat çekerek şöyle dedi: "İsrail, Gazze'ye yönelik hiçbir haklı gerekçesi olmayan bu saldırıları düzenlerken, siz yasalara aykırı olarak inşa edilmiş bu yerleşim merkezlerinin yasal olduğunu söylüyorsunuz."

Mahatir Muhammed; "Bu, İsrail'in daha çok sivili ve daha çok çocuğu öldürmeye teşvik edilmesi ve onun yaptıklarından dolayı cezalandırılmaktan kurtulması değil midir?" diye sorarak, İsrail'in yaptıklarından dolayı sorgulanmak veya cezalandırılmak yerine Batı Yaka'ya inşa ettiği yerleşim merkezlerinin yasal olduğunun ileri sürülmesi suretiyle ödüllendirildiğini dile getirdi. 

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi de ABD'nin açıklamasının uluslararası yasalara ve BM'nin kararlarına ters düştüğünü dile getirdi. 

Marsudi, İsrail'in Filistinlilerin haklarını ihlal yönünde yaptığı her şeyin onaylanması karşısında onunla görüşecek bir şeyin kalmayacağını vurguladı. 


 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Anahtar Kelimeler: Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER