Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MALATYA´NIN ÜSTADI HÜSAMETTİN YILDIRIM HAKK´A YÜRÜDÜ

?Üsdat? Ünvanıyla anılan, ilim ve kitaptan başka hiçbir meşguliyeti olmayan Hüsamettin yıldırım Malatya Devlet Hastanesi´nde fıtık ameliyatı oldu. Haberi okuduğunuzda ?Eee ne var ki bunda? Gayet normal!? diyebilirsiniz. Belki yeni nesil bilmez eskiler iy

MALATYA´NIN ÜSTADI HÜSAMETTİN YILDIRIM HAKK´A YÜRÜDÜ

Üsameddin Yıldırım 

İnnâ Lillah ve İnnâ İleyhi Raciûn

Ehli Sünnet ve Ehli Fert Üsdat, Üsameddin Yıldırım Rabbine iltica etti. İlk haberi okul arkadaşımız İnönü Üniversitesinde öğretim görevlisi olan, İlhan İÇEN kardeşimiz hem telefonla arayarak hem de whatsapp gurubumuza haber olarak atmış, peşi sıra onlarca arkadaşlardan mesajlar gelmeye başladı.

Onu tanıyan arkadaşlar Üsdat diye hitap ederler çevre de Üsdat olarak bilir, ismini herkes bilmeyebilir. 1941 doğumlu olan Üstadımız 77 yıllık bir ömrü arkadan bıraktı Hakk´a yürüdü. Üsdat için daha çok şey elbette söylenebilir, muhtemelen Özgün İrade Dergisinde önümüzdeki sayısında ele alabiliriz. Üstadımıza Allah´tan rahmet diliyor, İslam Ümmetinin başı sağolsun diyoruz

Not: Üsdad´ın cenazesi, 02. 03. 2018 Cuma namazı sonrası şehir mezarlığına defnedilecektir. Rabbim rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

 

(Haber Duruş)

 

Üsdat´ la ilgili bilgiyi vereceğiz, 25. 02. 2016 fıtk ameliyatı olmuş, mahalli bir gazete de onu tanıtan yazıyı veriyoruz:

?Üsdat? Ünvanıyla anılan, ilim ve kitaptan başka hiçbir meşguliyeti olmayan Hüsamettin yıldırım Malatya Devlet Hastanesi´nde fıtık ameliyatı oldu. Haberi okuduğunuzda ?Eee ne var ki bunda? Gayet normal!? diyebilirsiniz. Belki yeni nesil bilmez  eskiler iyi bilir Üstadı? Üstat Yıldırım, ilginç yaşam tarzıyla dikkat çeker Malatya´da? Fırsat yakalamasına rağmen hiçbir resmi görev almayan, İlimden ve kitaptan başka hiçbir çaba içine girmeyen, imkânı olduğu halde bir piknik tüpü, bir çaydanlık, bir çay bardağı, bir kaşıktan başka hiçbir mutfak eşyası bulundurmayan; halısız, kilimsiz, mobilyasız, televizyonsuz ve buzdolabı olmayan bir mekânda yaşamaktan zevk duyan, bu yaşına kadar bekâr hayatı yaşayan bir kişilikten bahsediyoruz.  Doktor, ilaç gibi doğallık dışı tıbbi yöntemlere karşı olan bir kişilikten hem de? Bu nedenle Malatya´nın ilginç bir o kadar da sevilen simasının modern tıpa yenik düşüp ameliyat olması ve ilk defa hastaneye gitmiş olması haber değeri taşıyor Malatya için?

 

ÜSTAT HÜSAMETTİN YILDIRIM KİMDİR?

Erzurumun Hınıs Kaza´sına Bağlı Karakoçan Nahiye´sinin Karaköprü Köy´ünde doğdu. 15.09.1941. Kudret ve Mehmet´in Çocukları. 6 Ay sonra Annesi Vefat etti, Epilepsi Hastalığı geçirdi. 12 Yaş´ına kadar Babaanne´sinin yanında kaldı. 1952 de (Malayta Olayı´nın olduğu Yıl) Malatya Cumhuriyet İlkokulu´na başladı.1957 de Malatya Lisesi. Üvey Annesi´nden Zulum gördü. Hayırsever Müslümanlar´ın zaman zaman verdikleri Zekat, Fitre, Sadaqa gibi Meblağlar´a ilaveten Tarih, Matematik, Cebir, Geometri, Fizik, Kimya, İngilizce, Kompozisyon Dersler´inden aldığı Cüzi Ücretler´le Hayat´ını sürdürdü. 1964 de Malatya Lisesi´nin Fen Kolu´ndan Mezun oldu. 5 Yıl sonra Ankara Hukuk Fakultesi´ne istemeyerek kaydoldu. 1970de de Kaydını sildirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakultesinin Gece Öğretimine kaydoldu. 1978 de Mezun oldu.   Ağustos 1979 da Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Kültür Kısmında Fakulte´ye ait Geleneksel Yemin´i okuyup  aldığı Diploması içim "Boşa geçen bir Ömrün Acı Hatıralarını Dil´e getiren bir İflas Belgesi, der. Büyük bir Özenle Kütüphene kurdu. İlim´den ve Kitap´tan başka Meşguliyeti olmadığını söyler.  Almanca, İngilizce, Fransızca´ya Vakıf. Kırşehir Filiz Gazetesi, Yeni İstanbul(1962-1963)  Gazetesi, Şule, Hilal(1963), İslam Mecmuaları( Ankara 1963), Malatla Selam´ ( Malatya 1979)  , Aylık Dergi (1988), Varide (Konya 1988), Değişim, Gazete ve Dergilerde yayınladı. Malatya´da yaşıyor.

 

 Eserleri

 Eserleri yanlız kendi eliyle dağıtılıyor.

 -Aklı Köleleştirenlere ve Aklı Putlaştıranlara Reddiye, [1](1974)

 -Nesiller´e Tarihi Şahsiyetler Arasındaki Yabancılaşmanın İstismarcılarına Reddiye, [2](1975)

 -İçtimaî Matematik, [3]  1984, Zihinde Inkılap yay.

-Müslümanların İhtilafları, [4]

 -İnsanın Dünyada Mes´ud Olmak İhtimali, [5]

 -Muharrirlik Hayatımın İlk Kalem Tecrübeleri, [6]

-Cemiyet Nazarında İlahlaştırılanlar ve Zalimleştirilenler,

 -Soysuzlaşmış Devletin Varlığına Reddiye,

 -Rasulu Ekrem Zamanında Sünnet, 1994 Fark yay.

 -19-20. Asır´da Türk Gençliğinin Fikir Hayatı,

  -3.Fikir Aleminin Tarihi Panoraması,

 -Garp Medeniyetinin Dairesindeki Türklerin Tarihi,

 -Dinin, Türk Cemiyetine Etkileri

  -Türkiye´deki Garpçılık Cereyanının Muhasebesi,

 -Dinin Tetkikine Giriş ve Sosyoloji,

 -Materyalist Sosyoloji Karşısında İslami İçtimaiyat,

-Cemiyet Hakkında Araştırmalar,

 -Hayat Mektebi,

 -İçtihad Mektebi,

-Qur´an´ı Kerim Üzerine Tefekkür,

 -Alim Kimdir,

 -İslamiyeti Tetkik,

-Müslümanların Mazide ve Halihazırdaki İhtilafları,

-Siyasi Hayat,

-İlim ve Siyaset,

 -Sosyoloji´nin Tarihi,

-Medeniyet,

 -Adam Olmak San´atı,

 -Hakikat´ın Tahlili,?

 

(Sonsöz Gazetesi)

 

 

 

 

 

 

 

/resimler/2018-3/1/1723400969830.jpg



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER