Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Makam aracına el konulan Saadet’li Başkan: Parti değiştirerek ihanet edemem

Geçmişte AK Parti’den belediye başkanlığı yapan İbrahim Yusuf Turanlı 31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden aday olarak Adıyaman Kahta Belediye Başkanı seçildi.

Makam aracına el konulan Saadet’li Başkan: Parti değiştirerek ihanet edemem

Geçmişte AK Parti’den belediye başkanlığı yapan İbrahim Yusuf Turanlı 31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden aday olarak Adıyaman Kahta Belediye Başkanı seçildi. Turanlı, birçok belediye gibi borç yükü altında olan Kahta Belediyesi’nde hizmetlerin aksamaması için ocak ayında belediye meclisinden bir karar çıkarmak istedi. Ancak Turanlı’nın belediye hesabındaki paralarla belediyeye ait araçların “haczedilmemesi” amacıyla çıkarmak istediği “kamu yararı” kararı AK Partili üyeler tarafından reddedildi. Böylece belediyenin hesaplarına haciz yolu açıldı. Belediyeye ait makam araçları da borçlar nedeniyle haczedilip yediemine çekildi. Makam aracının haczedilmesinin ardından bir traktörü makam aracına dönüştüren Turanlı, “Hiçbir yerden bugüne kadar yardım ve destek alamadık. Altında yatan tek neden farklı partiden seçilmiş olmam” dedi.

‘KARARIN ALINDIĞI GÜN MAKAM ARABASINDAN İNİP TRAKTÖRE BİNDİM’

Belediyenin taşınmazlarının haczedilmeye başlanmasının ardından birçok kişinin araç gönderme teklifinde bulunduğunu söyleyen Turanlı’yı bu süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş aradı. Yavaş ile 18 Şubat’ta Ankara’da bir görüşme gerçekleştirecek olan Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı yaşanan sürece dair Gazete Duvar’ın sorularını yanıtladı.

31 Mart seçimlerinde Saadet Partisi’nden AK Parti’yi geride bırakarak Kahta Belediye Başkanı seçildiniz. Ocak ayında ise belediye meclisinde belediyenin taşınmazlarının satışının önünü açan bir karar alındı. Bu süreç nasıl gelişti?

2009 yılında belediye başkanlığı yaptığım için bu dönem tecrübe edinmiş olarak geldim. Seçim bittikten sonra milletimize “esas kimliğimiz hizmet kimliğimiz” dedik.  Bunu belediye Meclisi’nde de dile getirdim. Aynı şekilde seçimin ardından vekillerimizi de ziyaret ettik. “Kahta bizden hizmet bekliyor. Bunu birlikte yapalım” dedik. Vekiller de “beraber bu hizmeti  yapalım” dedi. Ama ne yazık ki bu yılın başından sonra bir şey oldu. Ocak ayının başında alınan bir kamu yararı kararı var. Bu kamu yararı kararı belediyelerin taşınmazlarını, ticari alanlarını zırh gibi korur. İcra gelebilir ama icra yoluyla satışı olmaz. Her belediye kendisiyle ilgili kamu yararı kararlarını her yıl alırlar. AK Partili üyelerin oylarıyla bu karar alınmadı ve satışın önü açıldı. Bu karar kalktığı gün ben makam arabasından indim ve traktöre bindim. O dönem, “Bu doğru bir karar değil biz bunu ödüyoruz” demiştim. Karar çıkmadığında 4 milyona yakın borç ödemiştik, şimdi de toplam ödediğimiz borç sayısı 5 milyon lira. Devlette süreklilik esastır biz bunları ödemek mecburiyetindeyiz.

 ‘160 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE BORÇLA BELEDİYEYİ DEVRALDIK’

Nasıl bir belediyeyi teslim aldınız? Borç yükü çok mu fazlaydı?

Çok ciddi bir borç batağı içinde bulunan, hisseleri düşmüş bir belediye teslim aldık. 130 milyon lira İller Bankası’na, 15 milyon lira SGK’ya, 10 milyon liraya yakın iç piyasada borcumuz var. Ayrıca da vergi dairesine borcumuz var. 160 milyon TL’nin üzerinde bir borçla biz belediyeyi devraldık.

Makam araçları ve taşınmazlar haczedilmeye başlayınca “Traktörle de olsa hizmet ederiz” açıklaması yaptınız. Bu süreçte birçok milletvekili de size araç göndermeyi teklif etti. Kahtalıların tepkisi ne oldu?

Vatandaşlarımız bize bu konuda desteklerini çokça hissettirdiler. “Biz sizi makam araçlarıyla değil her türlü hizmeti yapacağınıza inandığımız için seçtik” dediler. Herkes bu konuda belediyeye katkı ve destek sunmak istedi. Devletin gücü her zaman milletin gücünün üstündedir. Biz buna inandığımız için araç yollayan herkese teşekkür ederek kısıtlı imkanlarla da büyük hizmet  yapacağımızı ifade ettik. Bugün için de hala aynısını söylüyorum. Gelen gelirlerimizi büyük hizmetlere dönüştüreceğiz. Eğer Kahta halkı Yusuf Turanlı’dan dolayı ceza yiyorsa biz cezayı kendi şahsımızla ödemeye hazırız. Bir toplumu yok etmektense Yusuf Turanlı’nın yok olması toplum nezdinde o kadar şey değildir. Bunları söylerken de farklı yerlere çekiyorlar, anlatamıyoruz.  Destek verecekleri yerlerde vermiyorlar. Talebini istediğimiz hazine arazilerinden tutun da hiçbir yerden bugüne kadar yardım ve destek alamadık. Altında yatan tek neden farklı partiden seçilmiş olmam.

Farklı bir siyasi partiden seçildiğiniz için Kahtalılar mı cezalandırılmış oluyor?

Şu an benim ifadem o. Kahtalılar beni farklı bir siyasi partiden seçtiğinden dolayı oluyor. Beni cezalandırın ama Kahtalıların önünü açın. İlçemiz 81 bin nüfuslu bir ilçe. Alt yapısıyla, üst yapısıyla tamamen sıkıntı ve sorun içerisinde olan bir ilçe. Bu yetmezmiş gibi borç kamburu altında eziliyor. Ama biz hizmet yapmak istiyoruz. Biz geldik ki bu makamda hizmet edelim. Ne yazık ki bunları onlara anlatmakta sıkıntı yaşıyoruz.

‘HALKIMIZIN SEÇTİĞİ YERDEYİZ’

Son süreçte bazı belediye başkanları AK Parti’ye katıldı. Siz de geçmişte AK Parti’de siyaset yaptınız. AK Parti’den teklif aldınız mı? Partinizi değiştirmeyi düşündünüz mü?

Öyle bir teklif gelmedi. Biz zaten bir partide seçilmişiz. Halkımızın bizi seçtiği yerdeyiz. Yusuf Turanlı seçildikten sonra halkına ihanet edemez. Halkımız bizi orada uygun  gördü ve seçti. Biz parti kimliğinin değil,  insani hizmet kimliğinin daha önde tutulmasını arzu ettik. Bize emek veren vekillerimiz, partimizin temsilcileri var. Kendi başımıza karar alıp yer değiştirmek gibi ne lüksümüz ne de imkanımız olur.

Bu borçları kamuoyuna duyurmanızın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sizi aradı. Başka belediye başkanları da aradı mı?

Bizi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Bey aradı. Sizlerin aracılığınızla tekrar teşekkür ederim. 18 Şubat Salı günü randevu da verdi. Kendilerini ziyaret edip ilçemizin sıkıntı ve sorunlarını anlatacağım. Belediye başkanlarımızın da kendisince bize katkı sunacağına inanıyorum. Mansur Bey dışında arayan başka belediye başkanı olmadı.

‘TÜM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARINI ZİYARET EDECEĞİM’

Borçlarını ödemek için çeşitli yollar arayan Kahta gibi birçok belediye var. Bu borçlara rağmen seçimden önce vadettiğiniz projeleri hayata geçirebilecek misiniz?

Kahta’da  bize destek vermiş vermemiş herkese teşekkür ediyorum. Ama buradan emin olmalarını istiyorum. Biz yapılması düşünülen bütün projeleri yerine getireceğiz. Düşmedik düşmeyeceğiz. Bizim serzenişimiz ilçemizin geçmişten gelen sorunlarının hizmet noktasında çözümü içindi. Çözülmüyor diyerek 5 yılımızı bu şekilde heba etmeyeceğiz. Bu bizi daha da azimlendirecek. Diğer belediye başkanlarını muhakkak ziyaret edeceğim. İktidarın da  ana muhalefetin de bütün belediyelerimizi ziyaret edeceğim. İmkanlarımız dahilinde  bizler de birilerine katkı sunmaya hazırız.  Bu süreçte büyükşehir belediye başkanlarımızın hepsini ziyaret etmeyi planlıyorum. Kahta’nın yaşanabilir güzel, kavgasız bir yer olarak devam etmesini arzuluyoruz.

Kaynak: islamianaliz.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER