Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAK Danışmanlık Başkanı, AK Parti'nin oylarını arttıran olayları anlattı

MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası programında sonuçları değerlendirdi.

MAK Danışmanlık Başkanı, AK Parti

MAK Araştırma, Mayıs ayı seçim anketini yayınladı.

"24 Haziran’dan bu yana AK Parti ayda 0.4-0.8 puan arasında oy kaybediyor. Sadece Libya dönemi Mavi Vatan meselesinin olduğu dönemde ve Azerbaycan’a verilen askeri destek sürecinde yükseliş yaşadı. Seçimin olacağı ay öyle bir durum olursa 2-3 puan artış olabilir” ifadelerini kullanan Kulat, şu ifadeleri kullandı:

‘’24 Haziran seçimlerini baz alarak araştırmamızı gerçekleştirdik. 24 Haziran’dan bu güne kadar AK Parti ortalama her ay 0.4 ile 0.8 puan arasında oy kaybediyor. Libya dönemi yani Mavi Vatan meselesinin olduğu dönemde milli duygular dinamik hale gelmiş ve yaklaşık 2 puanlık o ay oy artışı olmuş, bir de Azerbaycan’a verilen askeri destek sürecinde yaklaşık 2 puanlık bir artış ama bu tür artışlar 1 ay sonra otomatik olarak inmiş."

Kulat, "Mesela seçimin olduğu ay öyle bir durum olsa 2-3 puanlık artış etkisi olur. Türkiye’de, başta ekonomi olmak üzere adalet algısı ciddi anlamda AK Parti’ye etki ediyor ve AK Parti şu anda 24 Haziran seçimlerindeki hemen hemen her 4 seçmeninden 1’ini hatta daha da fazlası olmaya artık başladı artık kaybediyor. AK Parti şu anda yüzde 28 civarında seyrediyor. Yüzde 28’in içerisinde 2 puan kadar kentte yaşayan HDP’li Kürt seçmenin kendilerini AK Parti içinde kamufle etme durumu var. Farklı endişelerden dolayı anketçilerimize gerçek kanaatlerini söylemeyip herhalde HDP’li seçmen dediğimiz seçmen kitlesi de var. HDP anketlerde baraj altı görünse de aslında baraj üstü, AK Parti de yüzde 28 görünse de yüzde 26 bandında seyrediyor da olabilir’’ dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER