Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAK Araştırma son anketi Cumhurbaşkanlığı'na sundu: Ak Parti'de ilk defa ciddi bir düşüş var...

MAK Araştırma, son anket verilerini sosyal medyadan paylaşırken Cumhurbaşkanlığı'na da sundu. Anket şirketi sahibi Kulat, AKP'yi işaret ederek "Bu dramatik düşüş kesin." dedi.

MAK Araştırma son anketi Cumhurbaşkanlığı

MAK Araştırma Danışmanlık, yaptığı son anket verilerinden bazı notları sosyal medya hesabından açıkladı. MAK Araştırma Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, yaptıkları son ankete ilişkin AKP'yi işaret ederek "Bir partiye 24 Haziran'da oy veren seçmenin yüzde 25'i kararsıza geçmiş durumda... Bu dramatik düşüş kesin" yorumunu yaptı.

Araştırmaya göre başkanlık sistemine referandumda "Evet" diyen seçmenin yüzde 25'i de bugün referandum olsa bu kez "Hayır" diyenlerden oluşuyor

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın partilerinin oylarının halen sağlıklı ölçülemediğini kaydeden Kulat, AKP'ye oy veren seçmenlerin yüzde 25'indeki kararsıza düşme durumuna atıf yaparak, "O seçmen geri döner mi? Yeni partilere mi gider? Onu göreceğiz" ifadesini kullandı.

İsim vermeden AKP'yi ima eden Kulat, "O partideki dramatik düşüşe ve seçmenin kararsıza kaymasına rağmen muhalefet partilerinde de ciddi bir yükseliş yok. Bazı parti liderleri ‘ilk kez’ bu düzeyde eleştiriliyor. Karizma liderlik yerini oyun kurucu lidere bırakıyor" görüşünü getirdi.

MAK'ın son verilerine göre, AKP'li seçmenin yarısı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde yüzde 50+1 şartının yanlış olduğunu, 50+1 şartının AKP’ye ciddi zarar verdiğine inanıyor.

Kulat, bu sonuca şu örnekle açıklık getiriyor:

"24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,6, Muharrem İnce yüzde 30,6, Selahattin Demirtaş yüzde 8,4, Meral Akşener yüzde 7,3 oy almıştı.

Aynı gün yapılan milletvekili seçiminde ise AKP 42,6, CHP yüzde 22,6, HDP yüzde 11,7, MHP yüzde 11,1, İYİ Parti yüzde 10 oy almıştı."

ANKET SONUÇLARI CUMHURBAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

MAK Araştırma'nın başkanı Kulat, yaptığı anket verilerini Cumhurbaşkanlığı'na da sundu. Kulat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Değerli Dostum Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Kurulu Üyesi Dr.
İsmail Safi ve akademisyen dostlarla MAK DANIŞMANLIK son araştırma sonucları üzerine keyifli bir sohbet imkanımız oldu." ifadelerini kullandı.

İslami Analiz'de yer alan habere göre: Çağlar Cilara'ya konuk olan MAK Danışmanlık Şirketi Başkanı Mehmet Ali Kulat, kamuoyuyla henüz paylaşmadıkları son anketle ilgili verileri açıkladı.

Her ay aboneleri için iki tane araştırma yaptıklarını ifade eden Kulat, "Bunu yıllardır yapıyoruz. Bu ayki çalışmamızda şöyle bir fotoğraf var" diyerek verileri paylaştı.

Kulat'ın açıklamaları şu şekilde:

"%32 AKP, %21-22 CHP, MHP %9.5-10, İYİ Parti %10, HDP ise şu an barajın altında görünüyor ama 2-3 puanlık HDP seçmeni hep kendini kamufle ediyor. Yani o da %12-13 gibi diyebiliriz. %2 gibi Gelecek Parti görünüyor. Saadet küçük bir düşüş yaşıyor, orada da Yeniden Refah Partisi ufaktan görünmeye başladı. Güneydoğu'da Hüda Par'da 1 puanlık bir artış var.

Kararsız seçmen ise %12 civarında. Önceki çalışmalardan hareketle bunların önemli bir kısmının Ak Parti seçmeni olduğunu biliyoruz.

Son seçimi %52,6 ile kazanmıştı Cumhur İttifakı. Ak Parti'nin o zamanki oyu %42'ydi. Şu anda Ak Parti dörtte birlik bir kayıp yaşamış durumda. İlk defa bu kadar düşüş sonucuyla karşı karşıyayız."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER