Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MAK TİMLERİ VE BORDO BERELİLER BURSEYA´DA OPERASYON BAŞLATTI

Azez civarına gönderilen Türk askeri konvoyunun fotoğraflarını, Reuters haber ajansı dünyaya servis etti. Ajans, ÖSO´nun konvoya eşlik ettiğini de belirtti. Öte yandan Burseya Dağı´nda PYD-YPG/PKK noktaları yeniden ateş altına alınırken, olumsuz hava koşu

MAK TİMLERİ VE BORDO BERELİLER BURSEYA´DA OPERASYON BAŞLATTI

Reuters haber ajansı, Azez civarına gönderilen Türk askerlerin fotoğraflarını servis etti. Ajans, Özgür Suriye Ordusu´nun Türk askerlerinin konvoyuna eşlik ettiğini de belirtti. Fotoğraflarda çevrede yaşayan halkın Türk askerine el salladığı görülüyor.

18-01/27/resimid_8800060.jpg

Afrin´e sadece 15 kilometre uzaklıktaki Azez´de kontrolü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, son günlerde operasyonların sürdüğü Cabel Burseya Dağının yanı sıra Maranez, Minnag, Tel Rıfat ve Melkiye bölgesinde teyakkuzda bekliyor.

18-01/27/5a6c910518c7732720a2595b.jpg

ÖSO üyeleri, Burseya Dağı operasyonu sonrası harekât alanının genişletilerek doğuya kaydırılacağını ve Afrin çevresinde yer alan bölgelerin YPG´den arındırılarak özgürleştirileceğini ifade etti.

18-01/27/resimid_8800064.jpg

ÖSO güçleriyle birlikte başlatılan operasyonda, Burseya Dağı´nın Azez tarafına bakan tüm bölümünün kontrolünün sağlandığı, teröristlerin de Burseya Dağı´nın Afrin´e bakan yamaçlarına geri çekildiği öğrenildi. Teröristlerin Burseya Dağı´na kurduğu 7 kule de Türk Askeri Birliği´nin hedefi olurken, savaş uçaklarının bombardımanı ve topçu atışından sonra teröristlerin bu kulelerden bazılarını ise boşalttığı belirlendi.

18-01/27/resimid_8801358.jpg
Azez´de muhaliflerden oluşturulan polis gücü, elleri tetikte bekliyor. 

AZEZ´DEKİ KÜRT SAVAŞÇILAR YPG´YE KARŞI

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Azez´de yaşayan Kürt kökenli Suriyeliler de terör örgütü PKK/YPG´ye karşı mücadele ediyor.

ÖSO bileşenlerinden olan Ceyşel Şamel grubu içerisinde yer alan 30 Kürt savaşçı, Arap ve Türkmenler ile Afrin´de terör örgütü YPG´ye karşı mücadele veriyor.

Olası saldırı ve sızmaları önlemek için cephede oluşturulan mevzilerde nöbet tutan ÖSO üyesi Kürtler, amaçlarının Afrin´deki Kürt kardeşlerini terör örgütünün zulmünden kurtarmak olduğunu ifade etti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER