Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Mahfi Eğilmez: Rekabetçi kurdan rekabetçi faiz modeline geçiyoruz

Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınması, Albayrak'ın istifası ve Erdoğan'ın ekonomiye dönük mesajlarını değerlendiren ekonomist Mahfi Eğilmez "Anlaşılan o ki rekabetçi kur modelinden rekabetçi faiz modeline geçiyoruz" dedi.

Mahfi Eğilmez: Rekabetçi kurdan rekabetçi faiz modeline geçiyoruz

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın gece yarısı operasyonuyla görevden alınması, Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifası ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye dönük mesajlarını yorumlayan ekonomist Mahfi Eğilmez "Anlaşılan o ki rekabetçi kur modelinden rekabetçi faiz modeline geçiyoruz" dedi.

Twitter'dan paylaşım yapan Eğilmez "Son birkaç günde olanlar beklentilerin ekonomi üzerinde ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gösterdi. Beklenti yaratmak kadar beklentiyi yanıtlamanın da önemli olduğunu unutmamakta yarar var. Anlaşılan o ki rekabetçi kur modelinden rekabetçi faiz modeline geçiyoruz" ifadesini kullandı.

SON BİR HAFTADA NELER OLDU?

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, geçen hafta sonu gece yarısı operasyonunla görevinden alınmış yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 8 Kasım'DA resmi Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuş, 27 saat sonra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Berat Albayrak'ın görevden affedildiği' açıklanmıştı.

Albayrak'ın yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan getirilmişti.

Hem Merkez Bankası Başkanı hem de Berat Albayrak hakkında ilk kez Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz cuma da Merkez Bankası başkanlığında da görev değişimi yaptık. Naci Ağbal arkadaşımızı atadık. Bugünlerde bir kez daha tedavüle sokulan kabine değişikliği yönündeki spekülasyonlarla ilgili içi boş, masa başında uydurulan haberler" demişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER