Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Maduro iddialara alay ederek yanıt verdi: İran’dan füze almak ne iyi fikir!

Venezuela Devlet Başkanı, kendisini tanımayan Kolombiyalı Duque’ye canlı yayında cevap verdi

Maduro iddialara alay ederek yanıt verdi: İran’dan füze almak ne iyi fikir!

Perşembe günü elindeki istihbarat raporlarına göre Venezuelalı mevkidaşının İran’dan füze almaya çalıştığını ve Rusya’yla Belarus’ta üretilen silahları Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ve Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) gibi silahlı gruplara verdiğini öne süren Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque’ye komşu ülkeden yanıt geldi.

Cumartesi günü hükümetindeki bakanlarla yaptığı görüşmeyi devlet televizyonundan canlı yayımlatan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Tahran’la aralarındaki ilişkinin çok geliştiğini hatırlattı.

İran’dan füze alacakları iddiasıyla alay eden Maduro, “bu planı” gizli tutmaları gerektiğini söyleyerek, Savunma Bakanı Vladimir Padrino’ya doğru “Bu benim de aklıma gelmemişti, sizin de... Padrino, bu ne iyi fikir! İran’la konuşup ne çeşit kısa, orta ve uzun menzilli füzeleri olduğunu görelim. Mümkünse, İran’la da ilişkilerimizi düşünerek...” dedi.

Venezuela halkının yiyecek ve ilaç gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekildiği düşünüldüğünde, Maduro’nun füzeye para ayırması zor gözüküyor.

Ay başında petrol zengini Latin Amerika ülkesinde bulunan son petrol sondaj kulesi de ülkeden ayrılmıştı.

Mayıs ayında İran, ekonomik sıkıntılarla boğuşan Venezuela'ya petrol yollamıştı. Bu durum Washington’ın tepkisini çekmiş; ABD yönetimi, "İran'dan Venezuela'ya petrol taşıyarak İran'a yönelik yaptırımları deldiği" gerekçesiyle 4 tanker gemisine el koymuştu.

ABD Adalet Bakanlığı’nın 10 gün önce yaptığı açıklamada, Washington tarafından "terör örgütü" ilan edilen İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun, Venezuela’ya gönderdiği tespit edilen petrolleri taşıyan tanker gemilerine el konulduğu ve böylece milyonlarca doların akışının kesildiği vurgulanmıştı.

İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene’yse ABD'nin İran petrolünü taşıyan tankerlere el koyduğu iddialarına ilişkin, " Ne tanker gemisi ne de yük İran'a aittir. Mal İran'dan çıkmış, satış bitmiştir. ABD, İran'ın değil Venezuela'nın petrolüne el koymuştur" demişti.

Kaynak: indyturk.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER