Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Macron'u topa tuttular

BBC’nin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde bu durum, “Türkiye- Fransa karşılaşmasında Ankara ilk raundu kazandı” şeklinde yorumlandı.

Macron

Milat Gazetesi'nden Reşat Okur'ın "konuya dair" haberi...

Fransa 10 haziranda Doğu Akdeniz’de Türk savaş gemileri ile Fransa Donanmasına ait bir geminin karşılaştığını öne sürmüş Türk donanmasının Fransız savaş gemisini radar kilitleme sistemi ile taciz ettiğini öne sürmüştü. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, tarafından konu ile ilgili bir inceleme istenmiş, yapılan araştırma sonucunda olayla ilgili rapor hazırlanmıştı. Ancak Raporda, Türk donanmasına ait gemilerin Fransız savaş gemisinin üzerine radarını kilitlediği iddiası ile ilgili hiçbir bulguya rastlanmazken Raporda bu iddiaların yer almasını isteyen Fransa ise tam anlamı ile çileden çıktı. BBC’nin haberine göre Fransa, NATO'ya hemen mesaj gönderip Akdeniz'de devam ettirdiği Sea Guardian misyonundan geçici olarak çekildiğini belirtti. BBC’nin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde bu durum, “Türkiye- Fransa karşılaşmasında Ankara ilk raundu kazandı” şeklinde yorumlandı.
 

TÜRKİYE MACRON’UN HAYELLERİNİ YIKTI
ABD’li yayın organlarından Bloomberg ise geçtiğimiz günlerde Fransa hakkında farklı bir yazı makale yayımladı. Bloomberg, “Türkiye, Macron'un hayallerini mahvetti ve Macron hafıza kaybı yaşadı” yorumunu yaptı.  Yazıda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'ye karşı izlediği politikanın ardındaki asıl amacın da Fransa’nın Libya’da yaptıklarını gizlemek olduğu ve Macron'un darbeci Hafter’e destek vererek Libya’daki iç savaşı körüklediği vurgulandı.

BAŞARISI ERDOĞAN’IN
Amerikan Bloomberg’in haberinde, Libya'da somut olarak icraat yapan tek ismin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtilerek Erdoğan’ın destekleri ile Libya UMH hükümetinin Hafter’in, geri püskürtmeyi başardığı ifade edildi.



Anahtar Kelimeler: Macron' tuttular

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER