Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Macron'dan Ankara'ya sıcak mesaj: Gerginlik son birkaç haftadır hafifledi

Brüksel'deki AB zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, AB ile ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Ankara'ya sıcak mesaj verdi.

Macron

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Brüksel'de gerçekleşen Avrupa Birliği(AB) Liderler zirvesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Macron, AB ile ilgili değerlendirmelerinde Türkiye ile gerginliğin hafiflemesi ve Rusya ile zirve düzenlenmesine değindi.

Macron'un konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

- AB zirvesinde yasadışı göçle daha etkin mücadele de ele alındı.

- Türkiye ile gerilim son haftalarda hafifledi. Yaz boyunca tetikte olmaya ama aynı zamanda ortak çalışmaya yeniden katılmaya devam edeceğiz.

- AB zirvesinde Rusya'ya yönelik birleşik yaklaşım ihtiyacı da ele alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le zirve düzenleme ihtimali uzun uzun tartışıldı, ama en baş öncelik halini almadı.

- (AB üyesi Macaristan'ın AB müktesebatına aykırı icraatlarına LGBT karşıtı yasayı eklemesi hakkında) Bir ülkenin bu duruma nasıl gelebildiğini araştırmalı, üzerinde çalışmalıyız. Buna karşı kültürel bir savaş, bir medeniyetler savaşı vermeliyiz.

- Ancak Macaristan'a karşı (bir ülkenin istediği zaman AB'den çekilmesine dair) 50. maddenin kullanılmasından yana değilim. Macaristan'ı AB içinde tutmalıyız. Ancak Macaristan'a karşı zemin kaybetmeyeceğimizi göstermemiz gerekiyor.

- Bize ait olmayan değerler gösteren belli bazı komünizm sonrası toplumlarda neler olup bittiğinin analizini yapmamız lazım.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER