Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Macrondan tepki: "Fransa´nın onaylamadığı üzücü bir karardır."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir´in başkenti Cezayir´de basın toplantısı düzenledi.

Macrondan tepki:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Trump´ın Kudüs kararı öncesinde ´kötü bir fikir´ demişti. Kararın ardından da ilk tepkiyi gösterenlerden biri oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Cezayir´in başkenti Cezayir´de basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Fransa´nın onaylamadığı üzücü bir karardır. Bu, uluslararası hukuka ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına aykırı bir karardır" ifadelerini kullanan Macron, Kudüs´ün statüsünün uluslararası toplumu ilgilendiren bir konu olduğunu kaydetti.

Macron, Kudüs´ün statüsünün BM çatısı altında İsrail ile Filistin arasında belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

MACRON: DESTEKLEMİYORUZ

Fransız Cumhurbaşkanı Macron, Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıyan kararırın ardından, karara ilk tepki gösteren AB üyesi bir ülkenin lideri oldu. Trump´ın kararını duyurduğu açıklamanın hemen ardından bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi: ABD´nin Kudüs ile ilgili tek yanlı kararını desteklemiyoruz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER