Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

MACRON´A TEPKİ: İŞÇİLER SARAYIN GAZINI KESTİ

Fransa´da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un özelleştirme politikalarına karşı çıkan işçiler, tepkilerini göstermek için Elysee Sarayı´nın kısa süreli gazını kesti.

MACRON´A TEPKİ: İŞÇİLER SARAYIN GAZINI KESTİ

Euronews´un aktardığına göre, Ulusal Elektrik ve Gaz İdaresi´nin dağıtılarak özelleştirilmesine karşı çıkan işçiler, perşembe günü saat 11.00´den itibaren üç saat süre ile Elysee Sarayı´na verilen gazın vanasını kapattı.

Fransa´nın radikal sol eğilimli işçi sendikası CGT´nin Paris´teki enerji kolları sorumlusu Olivier Fegueux, basına konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bizim sendikamız, sürekli olarak Cumhurbaşkanı ve hükmete, ulusal elektrik ve gaz idaresinin neden dağıtılacağı´ sorusunu yöneltti. Bize bir yanıt gelmediği için biz de grevci işçilerle birlikte, Elysee Sarayı´nın gazını kapattık" dedi.

ÇALIŞANLAR GREV YAPIYOR

Elysee Sarayı´nın EDF´nin parçalanacağı haberini yalanladığını kaydeden Fegueux, "Biz Elysee Sarayı´nın bize yaptığı yalanlamayı, yazılı bir şekilde kamuoyuna açıklayıp, bu konuda bize tam bir garanti vermesini talep ediyoruz" dedi.

Fransa´da kamu çalışanları, bir süredir, Macron´ın çalışma yasası ve özelleştirme politikalarını protesto etmek için belirli aralıklarda greve gidiyor.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER