Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Lütfi Elvan, Berat Albayrak dönemi projelerine inceleme başlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, devlete yüksek maliyetlere yol açan kamu-özel işbirliği projelerinin inceleceğini açıkladı.

Lütfi Elvan, Berat Albayrak dönemi projelerine inceleme başlattı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevine hızlı başladı. Eski Bakan Berat Albayrak'ın oldukça önemsediği kamu-özel işbirliği projelerinin inceleceğini söyledi.

Komisyonda vekillerin talepleri karşısında şaşkına uğraya yeni Bakan Elvan şaşkına uğradı. Meclisteki 2021 yılının Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçe yasa teklifi üzerindeki görüşmeler sırasında yeni Bakan Lütfi Elvan'a en yoğun şikayetler YAP-İŞLET-DEVRET projeleri için yapıldı.  Komisyonda yapılan görüşmelerde milletvekilleri, kamu-özel işbirliği sözleşmelerinin kamuoyuna açıklanmasını ve ödemelerin dövizden Türk lirasına dönüştürülmesini istedi. Milletvekilleri, gizli sözleşmelerle kamunun ne kadar döviz borcu altına sokulduğunun açıklanmasını ve sözleşmelerin kamu yararına değiştirilmesini teklif etti.

KÖPRÜ VE YOLLARDAKİ GARANTİLER İNCELENECEK

Eski Bakan Albayrak'ın döneminde yapılan projelerde şirketlere ödenen yüksek garanti ücretleri için konuşan Bakan Elvan, “Kamu-özel işbirliği yatırımlarını yaparken ince eleyip sık dokumalıyız. Hem Strateji Bütçe Başkanlığı'nda hem de Hazine tarafında son derece sağlam, güçlü bir ekibimiz var. Zaten 2021 yılı için belirli limitler konulduğunu ifade ettim. Arkadaşlarımızla daha rasyonel, daha sağlıklı bir yaklaşım içerisinde bunları inceleyeceğiz, değerlendireceğiz ve ona göre hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER