Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Lübnan´da "Hariri´ye destek" maratonu

Düzenlenen maraton Saad Hariri´ye ithaf edildi

Lübnan´da
Bu yıl 15´incisi düzenlenen Beyrut Maratonu, istifasını sunduğu Suudi Arabistan´dan hala dönmeyen Hariri´ye ithaf edildi.
 
Lübnan´ın başkenti Beyrut´ta bu yıl 15.´si düzenlenen Beyrut Maratonu, Cumhurbaşkanı Mişel Avn´ın çağrısı üzerine, Saad Hariri´ye ithaf edildi.

Beyrut Maratonu Federasyonu tarafından düzenlenen ve farklı etapların bulunduğu maratona, bu yıl 110 farklı ülkeden 40 binden fazla kişi katıldı.

Maratona katılan binlerce kişi istifasını Suudi Arabistan´da sunan ve halihazırda bu ülkede bulunan Hariri´ye destek gösterileri düzenledi. Katılımcılar, Hariri´ye destek mesajı veren tişörtler giyerek, pankartlar taşıdı.

Beyrut Maratonu Federasyonu Direktörü Mayi Halil, maratonun genelde "bölgesel barışa destek" amacını taşıdığını, özelde de Hariri´ye ithaf edildiğini belirtti.

Her yıl maratona katılırdı

Beyrut Belediye Başkanı Cemal İtani de maratonun açılışı sırasında yaptığı konuşmada, Hariri´nin her yıl söz konusu maratona katıldığını hatırlatarak, bu yılki yokluğundan dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, dün Baabda Sarayı´nda Beyrut Maraton Heyeti´ni kabul etmişti. Cumhurbaşkanlığı Ofisi´nden kabulün ardından yapılan yazılı açıklamada, "Spor, insan haklarının inşasına katkıda bulunur ve dürüst rekabetin, iş birliğinin ve barış değerlerinin temellerini oluşturur. Pazar günü düzenlenecek Beyrut Maratonu´na herkesin ´Hariri Lübnan´a dönsün´ sloganıyla katılmasını ve başbakanı ile olan dayanışmalarını göstermelerini istiyoruz." ifadelerine yer verilmişti.

Saad Hariri, kurduğu hükümetin güvenoyu almasının üzerinden 1 yıl geçmeden 4 Kasım´da, Suudi Arabistan´ın başkenti Riyad´da istifa ettiğini açıklamıştı.

İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran´ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine suikast düzenlenebileceği endişesi taşıdığını" kaydetmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER