Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Londra'yı sel vurdu, otobüsler yolda kaldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel meydana geldi. Birçok yol ulaşıma kapandı, araçlar yolda mahsur kaldı. Bazı ev ve iş yerlerini ise su bastı.

Londra

Küresel iklim kriziyle birlikte son dönemde özellikle Avrupa'da yaşanan aşırı ve ani yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İngiltere de tıpkı Almanya gibi aşırı sağanak yağışın etkisi altına girdi.

ÇİFT KATLI OTOBÜSLER MAHSUR KALDI

Londra'nın güneybatısındaki Queenstown Road istasyonunun yakınında, 3 farklı çift katlı Londra otobüsünün bir demiryolu köprüsünün altında mahsur kaldığı söylendi. Walthamstow'daki bazı sürücüler de yağmur şiddetlenince araçlarını terk etmek sorunda kaldıklarını aktardı.

Belediye Başkanı Sadiq Khan da sosyal medya paylaşımında, acil servislerin "Londra genelinde sel ile mücadele ettiğini" belirterek, insanlara su basmış alanlarda yürümekten veya araba kullanmaktan kaçınmalarını tavsiye etti.

Öte yandan yapılan araştırmada, Avrupa'daki şiddetli yağmur fırtınalarının küresel iklim değişikliğiyle birlikte artan nem ve daha yavaş hareket eden bulutlar nedeniyle 2100 yılına kadar karalarda 14 kat artacağı tespit edildi.



Anahtar Kelimeler: Londra' vurdu otobüsler yolda kaldı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER