Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Libya´ya komşu ülkeler BM´nin çabalarına destek için anlaştı

Mısır, Tunus ve Cezayir´in dışişleri bakanları, BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame´nin Libya krizinin çözümü için harcadığı çabaları ve siyasi uzlaşıyı destekleme konusunda anlaştı.

Libya´ya komşu ülkeler BM´nin çabalarına destek için anlaştı

Libya´ya komşu ülkeler Mısır, Tunus ve Cezayir´in dışişleri bakanları, Libya´daki durumu ele almak üzere Mısır´ın ev sahipliğinde bir araya geldi. 

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Fas´ın Suheyrat kentinde imzalanan Libya Siyasi Anlaşması´nın, Libya´daki mevcut krizden çıkış ve Libya halkının beklentilerinin gerçekleşmesi için ana çerçeve olduğunu söyledi.

Libya´da terör örgütlerinin yayılması başta olmak üzere ülkenin karşı karşıya kaldığı meydan okumalara nasıl son verileceğine ilişkin üç ülke arasında bir koordinasyon toplantısı düzenlediklerini belirten Şukri, Libya´nın içinde bulunduğu krizden çıkması ve ülkede şeffaf seçimler yapılması için BM Libya Özel Temsilcisi Selame´nin planının uygulanmasına tam destek verdiklerini kaydetti.

Tunus Dışişleri Bakanı Hamin Cihinavi de toplantıda BM Temsilcisi Selame´nin krizin barışçıl çözümü için harcadığı çabaları ve son gelişmeleri ele aldıklarını belirtti.

Anlaşmazlıkların Libyalı tarafların eliyle çözülmesi gerektiğine dikkati çeken Cihinavi, komşu ülkelerin, Libya´nın birliği ve eski konumunu geri almasından büyük yarar sağlayacağını vurguladı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil de Libya´nın birliğine saygı duymadan çözümün mümkün olmadığını, Libya´da istikrarın sağlanmasını istediklerini, bu istikrarın da Mısır, Tunus ve Cezayir´in güvenliğine katkı sağlayacağını belirtti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER