Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

LİBYADA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI

Libya açıklarında Türk gemisine saldırı düzenlendiği ve kaptanın hayatını kaybettiği öğrenildi.

LİBYADA TÜRK GEMİSİNE SALDIRI

Libya açıklarında Türk gemisine saldırıdüzenlendiği ve kaptanın hayatını kaybettiği öğrenildi.

Tuna-1” isimli Türk yük gemisinin Libya açıklarında hem karadan hem de havadan vurulduğu açıklandı. Dışişleri Bakanlığı, olayda Türk vatandaşı olduğu belirtilen üçüncü kaptanın öldüğünü duyurdu. Bakanlık açıklamasında, saldırının faili olarak isim verilmeden Tobruk hükümetine bağlı askeri güçler gösterildi.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA: GEMİYİ UYARDIK

Türk yük gemisinin Libya açıklarında hem karadan hem de havadan vurulmasına ilişkin konuşan Tobruk hükümetine bağlı ordunun sözcüsü Muhammed Hejazi, geminin, Derna kentine yaklaşmaması için uyarıldıktan sonra bombalandığını söyledi. 

Muhammed Hejazi geminin, IŞİD terör örgütünün kontrolündeki Derna kentine doğru seyrettiği sırada, buraya yaklaşmaması konusunda uyarıldığını kaydetti.

Hejazi, "Gemi, Derna kıyılarından 10 mil açıkta vuruldu. Gemiyi Derna limanına yaklaşırken uyardık. Bir mürettebat hayatını kaybetti, bir de yaralı var" dedi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Dün (10 Mayıs) akşam saatlerinde bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, "Tuna-1" isimli kuru yük gemisinin İspanya`dan aldığı alçıpan yükünü teslim etmek üzere Tobruk/Libya limanina giderken, Tobruk`un yaklaşık 13 mil açığında, uluslararası sularda karadan topçu atışına maruz kaldığı öğrenilmiştir.

Saldırı üzerine bölgeden uzaklaşmaya çalışan gemiye aralıklarla iki ayrı hava saldırısı düzenlendiği, saldırılarda geminin Türk vatandaşı üçüncü kaptanının hayatını kaybettiği, mürettebattan yaralananlar olduğu, gemide maddi hasar meydana geldiği bildirilmiştir.

Olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah`tan rahmet diliyoruz.

Kaynak : İHA



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER