Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Libya´da şiddetli çatışma!..

Libya´nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter´e bağlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Libya´da şiddetli çatışma!..

Libya´nın başkenti Trablus çevresinde General Halife Hafter´e bağlı güçler ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hafter´e bağlı güçler ile UMH birlikleri arasında Trablus çevresinde sabahın erken saatlerinde çatışma çıktı. Trablus´un güney cephesi ile ilk kez kentin orta kesimlerinden silah sesleri yükseliyor.

Çatışmanın, UMH´ye bağlı silahlı birliklerin, Trablus´un doğusundaki Misrata kentinden başkente ulaşmasından birkaç saat sonra başladığı belirtiliyor. Yerel medya kaynakları, çatışmaların, Hafter´in dün kontrolü altına aldığı ve 2014´ten bu yana hava trafiğine kapalı tutulan Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde yaşandığını ifade ediyor.

UMH´ye bağlı Yaralı ve Saha Sağlık Birimi Sözcüsü Malik Mersit, özel televizyon kanalı Ahrar´a yaptığı açıklamada, dünkü çatışmalarda 7 kişinin öldüğünü, 55 kişinin yaralandığını söyledi. Trablus yakınlarında dün Hafter ile UMH birlikleri arasındaki çatışmalarda UMH´nin bazı bölgelerde kontrolü yeniden sağladığı duyurulmuştu.

Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, 4 Nisan´da Trablus´u ele geçirmek için saldırı başlattıklarını açıklamıştı. UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac da ?Başkomutan? sıfatıyla Genelkurmay Başkanlığına gönderdiği talimatta, sivillerin hayatına yönelik tehditlere karşı Hava Kuvvetleri Komutanlığını hava operasyonları düzenlemekle görevlendirmişti.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu´nun (UNSMIL), Libya´daki anlaşmazlığı çözmek için uluslararası yol haritasının parçası olarak 14-16 Nisan´da ülkenin güneyindeki Gadamis kentinde diyalog konferansı düzenlemesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Libya şiddetli çatışma

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER