Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Libya´da Hafter´e bağlı birliklerden 5 kişi yakalandı

Trablus´un güney kesiminde Hafter güçlerine ait bir tank ile zırhlı aracın kullanılamaz hale getirilirken bağlı birliklerden beş kişinin de yakalandığı bildirildi

Libya´da Hafter´e bağlı birliklerden 5 kişi yakalandı

Libya´da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, başkent Trablus´ta Libya´nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri General Halife Hafter´e bağlı birliklerden 5 kişiyi yakaladı. 

UMH birliklerinin başlattığı Burkan el-Gadab operasyonunun sosyal paylaşım sitesi Facebook´ta yer alan açıklamada, Trablus´un güney kesiminde Hafter güçlerine ait bir tank ile zırhlı aracın kullanılamaz hale getirildiği belirtildi.

Operasyon sırasında Hafter güçlerinden 5 kişinin yakalandığı ifade edilirken, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.

 Hafter, başkent Trablus´u ele geçirmek için 4 Nisan´da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana sürdüğü Libya´da uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Hafter´e bağlı güçler arasındaki çatışmalar  bir aydır devam ediyor.

Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter´in başkent Trablus´u ele geçirmek için başlattığı ve hızlı bir şekilde ilerleme kaydettiği saldırının üzerinden bir ay geçmesine rağmen Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı askeri güçlerin savunma hattını henüz kırabilmiş değil.

Kaynak: dunyabulteni.net

 

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER