Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Libya müftüsünü duyabildiniz mi?

Milli Gazete köşe yazarı Fatma Tuncer: ´´İkinciye hac ve umre yapıp Suud´a para kazandırmayın´´ diyen Libya müftüsünü duydunuz mu?? diye, konu ile ilgili görüşlerini serdediyor.

Libya müftüsünü duyabildiniz mi?

Libya müftüsü Şeyh Sadık El Gıryani bir kez hac ya da umre yapanların tekrar gitmemelerini istedi. Müftünün bu açıklaması kalplerinde hastalık olan bazı kişilerin tepkilerine hatta müftüyü linç edecek açıklamalarına neden olabilir diye düşünüyorum. Bilirsiniz bilinçsiz kitleleri peşinde sürükleyen ötekileştirici, ayrıştırıcı ve tekfirci hacı hoca takımı fotoğrafın arka yüzüne bakmazlar, onlar fotoğrafın arka yüzündeki tehlikeyi görmez, göremezler, hâşâ kendilerine cenneti garantilemiş gözüyle bakar ve kâfir ilan edebilecekleri kurbanlar aramaya devam ederler.

Gücü yeten her Müslüman´ın hac görevini yerine getirmesi İslam´ın şartlarındandır. İmkânları elverenler bir kere de gidebilir bin kere de gidebilir. Ancak Müslümanların ibadet maksadıyla gittiği bu kutsal mekan para ve rant kapısı olarak görülmüş ve buradan elde edilen para masum halkları katleden silahlara dönüşmüşse olayın rengi değişir. Bu durumda Şeyh Sadık El Gıryani´nin ifadelerine kulak verip, hac görevimizi bir kere yerine getirmişsek tekrar gitmeyebiliriz.

 

Suud yönetimi Müslüman halklardan arakladığı imkânlar ile ABD ve Batı´dan silahlar satın alıyor ve bu silahlar onlarca masum insanın katili oluyor. ABD Başkanı Trump ve Kral Selman arasında imzalanan 110 milyar dolar değerindeki anlaşmanın, ABD yapımı silahların ülkeye gireceği ve onlarca masum insanın ölümüne yol açacağı anlamına geldiğini unutmamak gerekir. Yemen´de sivillerin ve çocukların katledilmesinde kullanılan ABD yapımı silahlar bölgeye Suud aracılığıyla geliyor. Bütün bunları dikkate alan müftü El Gıryani Müslümanları, Suud yönetimine para aktarımına karşı uyarıyor ve Allah´ın huzurunda ben bu sorumluluğu üstleniyorum diye sesleniyor. Yoksa her Müslüman hayatında bir kere değil bin kere Kâbe´yi ziyaret etmek ve İslam´ın doğduğu bu kutsal beldelerin manevi atmosferinden faydalanmak ister, istemelidir de.

KUDÜS MÜFTÜSÜ UYARDI

Kudüs müftüsü Siyonistlere gayrimenkul ve konut satışını yasaklayan bir fetva yayımladı. Bilindiği üzere Siyonist İsrail rejimi yerleşimcileri, Filistin´de Müslümanlara ait olan konutları yüksek fiyatlar ödeyerek satan almak istiyor. Filistin yönetimi satışlar konusunda uyarıda bulunsa da, özellikle Batı Şeria´nın bazı bölgelerinde konutlar illegal yollardan satılıyor. Bu durum sadece Filistin yönetiminde değil, dini hassasiyeti olan bütün Müslümanlarda rahatsızlık uyandırıyor. Zira Siyonistler bu yolla Filistinlileri tamamen edilgen hale getirmek ve bölgeyi bütünüyle sahiplenmek istiyorlar.  Kudüs müftüsü Siyonistlere konut ya da arazi satımının ?Vela? kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyor. Bu kapsamda değerlendirilen kişilerle sosyal bağların kesilmesi gerektiğini ifade eden Müftü Muhammet Hüseyin, içeriği bilinmeyen evraklara imza atılmamasını tavsiye ediyor.

 

Müslüman´ın görevi sadece kötülükten kaçınmak değildir, Müslüman bunun yanında kötülüğe giden kanalları tıkamak ve engel olmak zorundadır. Unutmayalım hepimiz bir önceki nesillerin hatalarının bedelini ödüyoruz, bizim hatalarımızın bedelini de çocuklarımız ödemek zorunda kalmasın?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz