Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Libya Müftüsü Gıryani´den, halka ´meydanlara inin´ çağrısı

Libya Müftüsü Gıryani, Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter´in Trablus´u ele geçirmek için saldırı başlatması üzerine Libya halkına meydanlara inme çağrısı yaptı.

Libya Müftüsü Gıryani´den, halka ´meydanlara inin´ çağrısı

Katar merkezli Al Jazeera Mubasher televizyonuna konuşan Libya Müftüsü Sadık el-Gıryani, Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter´in Trablus´u ele geçirmek için saldırı başlatması üzerine Libya halkına meydanlara inme çağrısı yaptı.

BM´yi Hafter´in yanında yer almakla suçlayan Gıryani, "Ülkede bulunan Birleşmiş Milletler misyonunun Hafter ile işbirliği içerisinde olması artık gizli kalan bir durum değildir." ifadesini kullandı.
Gıryani, BM´yi Hafter´in ülkede Libya halkına karşı çeşitli bölgelerde işlediği ihlalleri söz konusu etmemeyle de suçlayarak, "BM misyonu ülkede sorunları çözmeye değil derinleştirmeye geldi" dedi.

?LİBYA HAKI MEYDANLARA İNSİN´

Gıryani, milyonlarca Cezayirlinin meydanlara indiği gibi Libya halkının da ülkeye yönelik yapılan planları boşa çıkarmaları için meydanlara inmeleri gerektiğini vurguladı.
"Libya halkı, Derne ve Bingazi´de işlenen insanlık suçlarını Trablus´ta görmemesi için Hafter güçlerine karşı savaşmalı ve direnmeli" ifadelerine yer veren Gıryani, halka Hafter´e karşı birlik olmaları çağrısında bulundu.
Libya´nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, Trablus´u ele geçirmek için saldırı başlattığını açıklamıştı.

Haberin devamı için...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER