Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Le Pen'den başörtü yasaklansın talebi

Fransa’da aşırı sağcı/İslam Düşmanı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen, ülkede kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını, ayrıca Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye karşı tavır almasını istedi.

Le Pen

Aşırı sağcı/İslam Düşmanı Ulusal Birlik Partisi'nin (FN) lideri Marine Le Pen, katıldığı bir televizyon programında, ülkede kamusal alanlarda başörtüsü takılmasının yasaklanmasını istedi.

Le Pen, Fransa'da konuyla ilgili tartışmaların başladığı 1989’dan beri başörtüsü takan kadınların sayısında çok hızlı bir artış olduğunu söyledi.

Aşırı sağcı/ırkçı isim, kendilerine karşı savaş açıldığını, buna karşılık verilmesi gerektiğini öne sürerek, "Biz bu savaşı bir devlete değil, bir ideolojiye, İslamcılığa karşı ilan ediyoruz." dedi.

İslamcı ideolojinin Fransa’nın düşmanı olarak görülmesi gerektiğini iddia eden Le Pen, bu ideolojiyi savunan kuruluşların yasaklanması, camilerin kapatılması ve yabancıların sınır dışı edilmesi çağrısı yaptı.

Le Pen ayrıca "Fransa, kendini teröristlerden korumak için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin bazı maddelerini reddetmelidir" dedi.

Küstah çağrı: Türkiye'ye karşı tavır alın

Le Pen, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki gerilimde, ülkesinin büyükelçisini geri çekmesinin önemli olduğunu savundu ancak bunun güçlü bir tepki olmadığını belirtti.

Avrupa Birliği’nin (AB) de Türkiye’ye karşı tavır almasını isteyen Le Pen, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda da Erdoğan'ın bir öğretmenin öldürülmesinde başsağlığı dilemek yerine Macron'a hakaret etmeyi seçtiğini öne sürerek, büyükelçinin geri çağrılmasının kaçınılmaz olduğunu savundu.



Anahtar Kelimeler: ' başörtü yasaklansın talebi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER