Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

LAVROV´DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ´Suriye´de ateşkes, taraflar nasıl uygulanacağına karar verince başlayacak´ dedi.

LAVROV´DAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Güvenlik Konseyi´nin, insani yardımların ulaşabilmesi için Suriye genelinde ateşkes çağrısı içeren 2401 sayılı kararına ilişkin olarak, söz konusu ateşkesin, taraflar nasıl uygulanacağı konusunda anlaşmaya varınca başlayacağını söyledi.

Lavrov, insani yardımların gereken yerlere ulaştırılması amacıyla Suriye genelinde 1 ay uygulanacak ateşkesin başlayabilmesi için, bu ülkedeki tarafların söz konusu ateşkesin nasıl uygulanacağına karar vermesi gerektiğini söyledi.

Lavrov ayrıca, ateşkesin, Suriye rejim güçlerinin terörist gruplarla mücadelesini etkilemeyeceğini belirtip Doğu Guta ve İdlib´deki El Nusra (yeni ismiyle Fetih el Şam) militanlarının, ateşkes anlaşması ile korunmayacaklarını anımsattı.

SURİYE´DE 1 AYLIK ATEŞKES

BM Güvenlik Konseyi´nin (BMGK) cumartesi gecesi oybirliğiyle kabul ettiği 2401 sayılı kararda, Suriye genelinde 1 ay sürmesi için çağrı yapılan ateşkesin, DAİŞ, El Kaide, El Nusra Cephesi ve bu örgütlerle işbirliği yapan diğer gruplara yönelik operasyonları kapsamadığı kaydediliyordu.



Anahtar Kelimeler: LAVROV ATEŞKES AÇIKLAMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER