Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KYK burs başvuruları başladı; Kimler başvuru yapabilir?

KYK burs ve kredi başvuruları başladı. 21 Ekim'in son gün olarak açıklandığı KYK burs başvurularına peki kimler başvuru yapabilir? İşte KYK burs başvuru ekranı...

KYK burs başvuruları başladı; Kimler başvuru yapabilir?

KYK burs ve kredi başvuruları için uzun süredir bekleyen milyonlarca öğrenci dün itibariyele başvurularını yapmaya başladı. Kredi Yurtlar Kurumu için başvuruda bulunacak öğrencilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılında ÖSYM'nin gerçekleştirdiği YKS sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hâlen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan, yüksek lisans ve doktora) öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları başladı.

KYK burs başvuruları 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

KYK BURS BAŞVURUSU YAPMA EKRANI

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Bütün öğrencilerin e-Devlet’teki başvuru indeks sayfasını okuyup onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, KYK tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

 

KYK BURS BAŞVURUSUNU KİMLER YAPABİLİR?

Bu yıl da KYK burs başvurusu yapacak kişiler geçmiş yıllarda olduğu gibi maddi durumu kötü ve ayrıcalıklı özelliklere sahip öğrencilerdir. Herkes KYK burs başvurusu yapabilir ama burs başvurusu kabul edilecek olanlar maddi durumu kötü ve bazı durumlar nedeniyle ayrıcalıklı statüde bulunan öğrencilere verilmektedir. Bu ayrıcalıklı öğrenciler şehit ve gazi yakınları, terör mağdurları ve afet mağdurlarıdır. Bunlar devletten geri ödemesiz burs alabilirler. Geriye kalan kişiler ise geri ödemeli kredi alabilirler.

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

 

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti geçtiğimiz yıl 500 lira zamlanarak artmış ve 2019 yılı için henüz KYK burs miktarı netleşmedi.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

Lisansta 500 TL

Yüksek Lisansta 1.000 TL

Doktorada 1.500 TL olarak öğrencilere veriliyordu.

KYK BURS VE KREDİ GERİ ÖDEMELİ Mİ?

KYK bursu geri ödemeli mi diye öğrenciler bursları alırken kafalarında soru işaretleri kalmaktadır. KYK bursları karşılıksızdır, yani geri ödemesi yoktur. Ama KYK kredilerinin geri ödemesi vardır. Burada sadece burs ve kredi ayrımı vardır. Burs geri ödemesiz; kredi geri ödemelidir.

KYK KREDİ GERİ ÖDEMESİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğtenciler devletten aldığı KYK kredilerini tekrar ödemek zorundadırlar. Bu ödemeleri yapmak için bazı haklar vardır. KYK kredisi alan öğrencilerin bilmesi gereken bazı haklar şöyle:

  1. Üniversiteden mezun olduktan 2 yıl sonra Kyk kredi ödemeleriniz başlar. Herhangi bir ödeme tebligatı gönderilmez. Ödemeleri sizin takip etmeniz gerekir.
  2. Mezun olduktan 2 yıl sonra başlayan ödemenizi aldığınız süre kadar taksitle ödersiniz. Örnek olarak 4 yıl boyunca kredi alan birisi hesaplama sonunda toplam borcu 4 yıl süreyle taksitle öder.
  3. 2 yıl geçtiğinde hala işsiz iseniz borcunuzu 1 yıl daha erteleyebilirsiniz. En geç borç ödemeniz başlamadan 1 ay önce erteleme başvurusu yapmanız gerekir. Daha sonra ya da geri ödeme başladıktan sonra yapılan başvurular kabul edilmez.
  4. Borç ödemeniz başladıysa ve düzenli olarak ödediyseniz sadece askerlik durumunda borcunuz ertelenebilir.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER