Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

KUVEYT´TEN ABD´NİN GAZZE TALEBİNE RET

BM Güvenlik Konseyinin geçici üyelerinden Kuveyt, ABD´nin Konseyin Gazze´den İsrail´e düzenlenen havan saldırısını kınaması talebini kabul etmedi.

KUVEYT´TEN ABD´NİN GAZZE TALEBİNE RET

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) geçici üyelerinden Kuveyt, ABD´nin Konseyin Gazze´den İsrail´e düzenlenen havan saldırısını kınaması talebini reddetti.

´´Gazze´den İsrail´e hava saldırıları olduğu´´ gerekçesiyle BM Güvenlik Konseyini toplantıya çağıran ABD, Konseyden İsrail´e yönelik roket saldırılarını kınamasını istedi.

Ancak Kuveyt, BMGK´ye sunduğu ve Filistin halkı için "uluslararası koruma talep eden" kendi tasarısında bütün sorunların ele alındığını belirterek, ABD´nin talebini reddetti.

Diplomatik kaynaklar, Kuveyt´in Gazze´de sivillere karşı gerçek mermi kullanan ve çok sayıda sivilin ölümüne neden olan işgalci güç İsrail´in kınanmasını istediği, Filistin halkı için ´´uluslararası koruma´´ talep ettiği ve İsrail´den Gazze Şeridi´ndeki ablukasını kaldırmasını istediği tasarı için görüşmelerin hala sürdüğünü söyledi.

Ancak BM Güvenlik Konseyinde veto yetkisine sahip olan ve her platformda İsrail´i savunan ABD´nin bu tasarıyı veto etmesi bekleniyor.

BMGK´de bir tasarının kabul edilmesi için 15 üyeden en az 9´unun lehte oy vermesi ve daimi üyeler ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa´dan herhangi birinin veto yetkisini kullanmaması gerekiyor.

Öte yandan BMGK, bugün yerel saat ile 15.00´da (TSİ 22.00) ABD´nin talebi üzerine İsrail için toplanıyor.



Anahtar Kelimeler: KUVEYT GAZZE TALEBİNE

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER