Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kutuplaştırmayacağız

Gelecek Partisi Malatya Kurucu İl Başkanı Mehmet Koç, toplumun tamamını kucaklayacak bir hareket için yola çıktıklarını söyledi.

Kutuplaştırmayacağız

Kutuplaştırmayacağız

Gelecek Partisi Malatya Kurucu İl Başkanı Mehmet Koç, toplumun tamamını kucaklayacak bir hareket için yola çıktıklarını söyledi. Yaklaşık 40 yıldır Sivil Toplum Örgütlerinde bu ülke için hizmet ettiklerini belirten Kurucu Başkan Koç, bu hizmetlerini bundan böyle siyaset sahnesinde devam ettirmek için göreve talip olduğunu ifade etti.

Kutuplaştırmayacağız

SİYASET

Haber Editörü: Yusuf Cici

 

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Malatya kurucu İl Başkanlığına atanan Mehmet Koç, beraberindeki bir heyetle gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Koç, Malatya'daki teşkilat çalışmalarına başladıklarını belirterek, en kısa zamanda yönetimi oluşturacaklarını söyledi.

Ömrümüz ülkemize hizmet etmekle geçti

Koç, siyasetin iki şey için yapıldığına dikkat çekerek, "Birincisi, siyaset kısa hedefler için yani; milletvekili, bakan olmak için yapılır. İkincisi ise uzun vadeli siyaset. Uzun vadeli siyaset ulvi davalar, ülkenin geleceği için yapılır. Esasen ben davam ve ülkem için bu göreve talip oldum. Yoksa bu yaştan sonra siyasetle uğraşmanın bir anlamı yok. Ömrümüz, ülkemize hizmet etmekle geçti. 40 yıldır sivil toplum örgütlerinde yaptığım hizmeti, şimdi ise siyasette yapmak istiyorum. Yıllardır çocuklarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir gelecek bırakma çabası içerisindeydik. Daha iyi bir Türkiye gayret edeceğiz. Mevki ve makam için yapılan siyasete geçici ve moda gözüyle bakıyorum" dedi.

Parlamenter sistemi savunuyoruz

İktidar partisinin bugüne kadar bir çok iyi şeyler yaptığını ifade eden Koç, "Bunu inkar etmenin bir anlamı yok. Ancak, iktidar tek adamlık sistemine geçti. Tek adamlık sistemi bütün kurumları etkiledi. Gelecek Partisi, tekrar parlamenter sistemini savunan; insan onuruna, demokrasiye, adalete ve eşitliğe önem veren bir partidir. Böyle bir çaba içerisinde olacağız. Biz toplumun tamamını kucaklayacak bir hareket için yola çıkıyoruz" dedi.

Temel amacımız insan onurunun korunması

Gelecek Partisi'nin insana, zamana ve mekâna hakkıyla hitap eden kapsayıcı bir yenilenmeyi başlattığını kaydeden Koç, "Bu geleceğe yürürken partimizin temel ilkesi insan odaklıdır. Siyasetimizin öznesi ve muhatabı sadece ve sadece insandır, insani kimliği ikinci konuma iten hiçbir kimlik anlayışı siyasetimizi yönlendiremez ve şekillendiremez. Başta devlet olmak üzere bütün siyasi mekanizmalar, kurallar, kurumlar ve teamüller insanın mutluluğuna hizmet ettikleri ve insan onuruna saygı gösterdikleri ölçüde meşruiyet kazanırlar. İnsanı, onun temel haklarını ihmal eden veya ikincil konuma indirgeyen hiçbir devlet baki olamaz. Bu çerçevede partimizin temel amacı insan onurunun korunmasıdır. Bu hedefi, siyasal bilincimizin ve devlet ahlakımızın temelini dokuyan 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesinin çağdaş siyaset dilindeki karşılığı olarak görüyor ve gelenek ile çağdaşlığı bu çerçevede bir zıtlık içinde değil, ayrılmaz bir bütünlük içinde değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Siyasi uygulama ilkemiz ortak akıl ve katılımcılık

Koç, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği taşıyan herkesin mutlak anlamda eşit olduğunu anımsatarak, "Etnik, dini ve mezhebi kimlik ayrımlarına dayalı yaklaşımlara karşı toplumun her kesimini ve her bireyini kapsayan bu siyasi anlayışın sözcüsüyüz. Farklılıkların güven ve huzur ortamında bir arada yaşamasının teminatı olan kapsayıcılık ilkesi bağlamında çoğunlukçuluğa karşı çoğulcu bir yaklaşımı hayata geçireceğiz. Siyasi uygulama ilkemiz ortak akıl ve katılımcılıktır. Demokratik kültür oy verme işlemi ile başlayan ve biten bir yetki devrine değil hayatın her alanına sirayet etmesi gereken bir davranış biçimine dayanır. Ortak aklın gelişmesini teşvik eden düşünce özgürlüğü, seviyeli eleştiri ve samimi özeleştiri ahlakı siyası hareketimizin zihni temelidir. Bu anlamda demokratik kültürün toplum katmanlarına yayılması önceliklerimizin başında gelmektedir. Siyasal sistem tercihimiz hayatın her alanına yansıyan katılımcı demokrasidir. Cumhuriyetimizin demokrasi ile taçlanması geri döndürülemez bir kazanımdır. Cumhuriyetimiz ortak aidiyetimizin, demokrasi bu ortak aidiyet alanındaki doğal ve güzel farklılıklarımızın korunmasının teminatıdır Toplumsal düzenin temeli olan adaletin bütün yönleri ile toplumsal ilişkilere egemen olması, bağımsız ve tarafsız yargı düzeninin sağlanması insan-odaklı siyasetimizin ana amacını oluşturmaktadır" diye konuştu.

Sivil bir anayasadan yanayız

Gelecek Partisinin, katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasadan yana olduğunu ifade eden Koç, "Özgürlük, eşitlik ve adalet değerleri üzerine inşa edilecek yeni anayasal düzenimizin en temel ilkesi, ahlaki referansı ve ruhu insan hakları ve onuru olacaktır. Kamu yönetiminde en temel ilkelerimiz ehliyet ve liyakattir. Bu ilkelerin hayata geçirilebilmesi için bürokrasiye giriş objektif kurallara ve adil süreçlere, bürokraside kalma ve yükselme ise objektif kriterlerle ölçülebilir performansa bağlayan bir ‘kamu istihdamı ahlakı' egemen kılınacaktır. Ekonomi alanında temel hedefimiz verimliliği, üretkenliği ve gelir dağılımında adaleli sağlayacak sürdürülebilir kalkınmadır Ekonomik kalkınma ile demokratik hukuk devleti ilkeleri arasındaki kaçınılmaz bağı göz önünde bulundurarak girişim özgürlüğünü teminat altına alan açık ve şeffaf hukuk kurallarını hayata geçirerek uzun dönemli ve kalıcı yatırımları ülkemize çekeceğiz. Dış politikadaki temel ilkemiz çok boyutlu barış diplomasisidir. Dış politikamızda tarihi ve stratejik derinliğimize dayalı olarak bu ilke doğrultusunda milletimizin uluslararası alanda onurlu bir yer edinmesi temel hedefimizdir. İstiklal Savaşımızın temel ilke ve ruhundan hareketle dış politikamızda her zaman mazlumların ve mazlum milletlerin yanında yer alarak insan onurunu koruyan değer-odaklı bir yaklaşım benimsenecektir" ifadesini kullandı. 
NetHaberGazetesi/Malatya



Anahtar Kelimeler: Kutuplaştırmayacağız

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER