Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kütahya'daki termik santrallere 'Geçici Faaliyet Belgesi' verildi

Kütahya'da kapatılan santraller yeniden üretime geçecek: Geçici Faaliyet Belgesi verildi.

Kütahya

Kütahya’da Türkiye’nin çeşitli illerindeki yaklaşık 15 termik santrale baca filtresi takılmasını karara bağlayan çevre kanununa uymayan ve bu kapsamda  faaliyetleri durdurulan termik santraller, yeniden üretime başlayacak. Kütahya merkeze bağlı Seyitömer beldesi ve Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde mevzuata uygun davranmayan termik santrallerde  1 Ocak 2020’de üretim durdurulmuştu.

Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada,  “Bu süreç içinde ilgili santrallerin çevre yatırımlarını tamamlayarak Bakanlığımıza TT’ başvurusunda bulunmasıyla birlikte Seyitömer Termik Santrali’nin iki ünitesi ile Tunçbilek Termik Santrali’nin iki ünitesine, 4 Haziran 2020’de Geçici Faaliyet Belgesi düzenlenmiş ve ünitelerdeki faaliyet durdurma kararı kaldırılmıştır. Termik santrallerdeki denetim, izleme ve takip gibi işlemler, bundan sonraki süreçte de hassasiyet içerisinde yürütülecektir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde termik santrallerin baca filtresi ve arıtma tesisi kurmadan 2.5 yıl daha çevreyi kirletmesine izin veren yasa tasarısı, AK Parti ve MHP’li vekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Kabul edilen tasarı birçok tepki almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise önüne gelen tasarıyı ise veto etmiş böylece 1 Ocak 2020’de gereksinimleri karşılamayan santraller kapatılmıştı



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER