Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kuşun Kanadı

Edebiyatçı yazar Mustafa Uçurum, Erdal Şahin’in Çıra Kültür kategorisinde yayınlanan, “Kuşun Kanadı” adlı anıları içeren eserini değerlenirdi.

Kuşun Kanadı

Erdal Şahin’in anı-öykü türündeki kitabı Kuşun Kanadı, anlatımı ve içeriği ile size huzur veren bir içtenliğe sahip. Anlatılan her şey yaşadığımız hayat gibi diyeceğiniz o kadar çok ayrıntı var ki… Abartıya gitmeyen, ütopik dünyadan uzak, Anadolu gibi temiz ve huzur veren bir kalbin seslenişi Kuşun Kanadı.

Çıra Yayınları arasından çıkan kitapta on dört hikâye var. Hepsinde de yaşanmışlık hissini duyabiliyorsunuz. Bir sokağın köşesinden Yaşlı Deli’nin çıkma hissini, bir annenin fedakârlığını, helal-haram çizgisindeki hassas dengeyi, bir kuşun kanadındaki kalbin inceliğini, baharı, çalışmayı, geçmiş günlerin ruhu okşayan huzurunu yazarla birlikte siz de yaşıyorsunuz.

Erdal Şahin, gönül deryasından sakinlikler topluyor. Bir çocuğun kalbinden bakar gibi bakıyor dünyaya. Hiçbir art niyet yok. Masumca ve çıkarsızca.

Bir kekliğin kanadını kıran çocuğun kırık koluna bakarak söylediği hakikat; “Ben bir kuşun kanadını kırdım, benim de kanadım kırıldı.” (s.39)

Yaşadığımız çağ bizim içimizi acıtarak ilerliyor. Yok ediyor güzel olan ne varsa. İşte biz bu yüzden hep geçmiş zaman türküleri söylüyor, masal zamanlarının mutluluğuyla avutuyoruz kendimizi. Erdal Şahin de bunu sık sık yapıyor. Eski ramazanlar, eski dostluklar, güzel günler, unutulmaz vakitler ve bir radyonun en iyi dost olduğu zamanlara doğru gidiyoruz. İçimizde heyhatlar, boğazımıza düğümlenen bir acı…

Yaşadığı şehrin aynası olmayı da ihmal etmiyor Şahin. Karla kaplı yollar, dostluklar, unutulmayan güzel günler… Tabii ki acılar da var. Hem de en derin acılar. Van’da yaşıyor Erdal Şahin. Depremi tüm şiddetiyle yaşayanlardan o. “Kıyametin Provası” diyor yaşanan depreme. Elbette ancak yaşayan bilir. Cümlelerde sarsıntının etkilerini hissediyoruz.

  Ve mutluluk… Hem de küçük şeylerle mutlu olmak. Kalbin huzurla dolması da mutluluktur.

“Adam çayından bir yudum aldı, kitabını bir tarafa bıraktı ve farklı bakışlarla etrafı iyice süzdü, gördüğü manzaralar karşısında kendi kendine ‘İşte mutluluk ve huzur bu olsa gerek.’ dedi.

Hayatın yoğunluğu içinde bir nefeslik huzur için Erdal Şahin’in öyküleri size çok iyi gelecek. Hayat kadar gerçek, huzur kadar sakin.

Erdal Şahin – Kuşun Kanadı – Çıra Yayınları

 

Kaynak: mustafaucurum.blogspot.com



Anahtar Kelimeler: Kuşun Kanadı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz