Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kurtulmuş: Harun olarak yoluma devam ediyorum

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş “Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim” sözünün kendisiyle ilgili bir söz olduğunu söyledi

Kurtulmuş: Harun olarak yoluma devam ediyorum

Meclis Genel Kurulu’nda 2021 yılı bütçesi üzerinde AK Parti grubu adına Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş söz aldı. Numan Kurtulmuş SAADET ve HAS Parti döneminde sıklıkla kullandığı “Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim” sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Kurtulmuş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Partili milletvekillerine dönük "kurşun asker" tanımlamasının rencide edici olduğunu söyledi, “Ben, hiçbir Cumhuriyet Halk Partili arkadaşımı kurşun asker olarak itham etmem. AK Parti Grubundaki hiçbir arkadaşımız da kurşun asker değildir; akıl sahibi, insaf sahibi, vicdan sahibi, izan sahibi vatansever insanlardır” dedi.

'KILIÇDAROĞLU ADAYLIK SİNYALİ VERDİ'

Kurtulmuş erken seçim çağrılarını da değerlendirdi, “Her muhalefet partisi erken seçim ister. Demokraside bu da önemli bir şeydir ancak Türkiye'de erken seçimin rasyonel şartları ve siyasi şartları yoktur. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin oluşturduğu Cumhur İttifakı millî konularda kararlılıkla yoluna devam etmektedir. İnşallah 2023'te yapılacak seçimlerde de Recep Tayyip Erdoğan bu milletin helal oylarıyla yeniden Cumhurbaşkanı seçilecek. Bugün yalnız ümitli bir şey duydum Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, 2023 seçimlerine aday olabileceği sinyalini verdi. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu 2023 seçimlerinde aday olur ya da Cumhuriyet Halk Partisinden bir arkadaş aday olursa dostlarıyla birlikte de iktidar olursa ağzımızı açıp bir şey söylersek namerdiz. Biz demokrasiye sonuna kadar saygılıyız, demokrasinin de en iyi şekilde işlemesinden yanayız. Ancak Türkiye demokrasisinde seçilmişlere saygı duymak da demokrasiye inanmak kadar zaruri bir şeydir” dedi.

Kurtulmuş’un konuşması sırasında CHP sıralarından Kurtulmuş’un SAADET ve HAS Parti döneminde AK Parti’yi eleştirirken kullandığı 'Harun olmaya geldiler, Karun oldular” sözleri hatırlatıldı. CHP Milletvekili Turan Aydoğan, "Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyi" duysak ya sizden” diye seslendi.

Kurtulmuş bunun üzerine, “Bir dakika dur, onun da dersini vereyim” diyerek şunları söyledi:
“Ben "Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğim" sözünü 2008 yılındaki Saadet Partisi Genel Kurulunda Genel Başkan olarak seçildiğim zaman söyledim. Kendime söz verdim ve bugüne kadar da Harun olarak yoluma devam ediyorum. Hâlâ babamın seksen yıllık apartmanında oturuyorum. O zaman ben kendi söylediğimle yükümlüyüm. Bunu hayatımla da sürdürmeye devam ediyorum ölene kadar da sürdüreceğim, çocuklarıma da en büyük mirasım bu olacaktır.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER