Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘Kürtlerin hakları önemlidir: Yaşanan ihlalleri soruşturacağız’

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, Rojava’da sistematik olmayan hak ihlallerinin yaşandığını kaydederek, “Afrin ve Serêkaniyê’deki Kürt halkımızın hayatları bizim için önemlidir ve bunu garanti ediyoruz” dedi.

‘Kürtlerin hakları önemlidir: Yaşanan ihlalleri soruşturacağız’

K24 Türkçe'nin İstanbul mahreçli bir haberine göre; Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) başkanlığına, görev süresi dolan Nasır Hariri'nin yerine Salim Muslit seçildi.

Başkanlık seçimine tek aday olarak katılan Muslit, 81 üyeden 71'nin oyunu alarak, 2012'de kurulan SMDK'nın 9’uncu başkanı oldu.

Muslit, SMDK'ya bir yıl boyunca başkanlık edecek.

Söz konusu seçimlerin ardından K24’e konuşan yeni SMDK Başkanı Salim Muslit, Rojava’nın Afrin ve Serêkaniyê kentlerinde hak ihlallerinin yaşandığını vurguladı.

Muslit, “Afrin ve Serêkaniyê’deki Kürt halkımızın evlerine dönmesi için çabalıyoruz. Onların korunması ve haklarının garantisi için çaba sarf ediyoruz dedi.

SMDK Başkanı, yaşanan ihlaller karşısında taraflarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

MUSTAFA: AÇILAN 1700 DAVA VAR

K24’e konuşan Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa ise, Afrin’de Suriye Milli Ordusu (SMO) tarafından sistematik olmayan ihlallerin yaşandığını kaydetti.

Asker ve polis tarafından işlenen suçlarla ilgili 1700 davanın açıldığını dile getiren Mustafa, “Bu davaların tümü SMO için açılmıştır” ifadelerini kullandı.

Suçluların cezalandırılacağını vurgulayan Abdurrahman Mustafa, “Hiç kimsenin ne malına ne de canına zarar gelsin istemiyoruz. Ben bir Türkmen’im, Afrin halkı da Suriye’nin bir parçasıdır. Bir Kürt kardeşimle benim ne farkım var? Biz Suriye’nin geleceği için birlikte mücadele edeceğiz. Demokratik, tüm Suriye bileşenlerinin haklarını koruyacak ve savunacak bir anayasa için mücadele ediyoruz. Yeni bir Suriye’nin inşası için mücadele ediyoruz” dedi.

“Sizin aracılığınızla bir kez daha sesleniyoruz” diyen Mustafa, “Serêkaniyê ve Afrinli halkımız evlerine dönsün. Onların hayatlarını garanti ediyoruz ve Suriye Geçici Hükümeti’nin güvencesi altındadır” şeklinde konuştu.

Öte yandan yeni süreçte hak ihlalleriyle daha çok mücadele edeceklerini vurgulayan Abdurrahman Mustafa ile Salim Muslit, askeri bir yargı süreci olduğunu ve cezaevlerinde tutukluların bulunduğunu belirtti.

İlgili haberin videosunun linki;  https://youtu.be/T_Rzklub2_8



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER