Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘KÜRTLER DE DİĞER HALKLAR GİBİ ANAYASAL HAKLARA SAHİP OLMALI’

K24’ün sorularını yanıtlayan Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa, “Biz Suriye muhalefeti olarak, baştan beri Suriye’deki çözümün siyasi çözüm olması gerektiğini ve onu destekledik” ifadelerini kullandı.

‘KÜRTLER DE DİĞER HALKLAR GİBİ ANAYASAL HAKLARA SAHİP OLMALI’

Suriye’deki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Abdurrahman Mustafa, “Eğer rejim kendi isteğiyle siyasi çözümden yana olmuş olsaydı, 9 yıldır Suriye’deki tahrip, yıkım ve katliam olmazdı” dedi.

K24’ün sorularını yanıtlayan Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa, “Biz Suriye muhalefeti olarak, baştan beri Suriye’deki çözümün siyasi çözüm olması gerektiğini ve onu destekledik” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm süreçleri ister Cenevre olsun, ister Soçi süreci olsun, ister Astana sürecini destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz. En son Anayasa Komisyonu’nu bir buçuk yıl rejimin engellemesine rağmen başarılı olması için, Suriye muhalefeti, Suriye Ulusal Koalisyonu Yüksek Müzakere Heyeti ile birlikte başarılı olması için desteğimizi esirgemedik ve olumlu baktık. Bu, uluslararası toplumun rejim üzerindeki baskısına dayalıdır.”

Şam rejiminin siyasi çözümden yana olmadığını belirten Mustafa, şunları ifade etti:

“Eğer rejim kendi isteğiyle siyasi çözümden yana olmuş olsaydı, 9 yıldır Suriye’deki tahrip, yıkım ve katliam olmazdı. Dediğim gibi bu, uluslararası toplumun iradesinin oluşmasıyla ancak siyasi çözüm gerçekleşebilir. Özellikle de Rusların rejimin üstündeki baskısını arttırması ve ekonomik baskıların da devam ettirilmesi sonucu bir çözüm mümkün olabilir.”

Kürtlerin Suriye halkının bir parçası olduğunu dile getiren Mustafa, “Ben de bir Türkmen’im, benim için ne olacaksa bir Kürt kardeşim için de aynı şeyin olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Suriye’de sorunların anayasal çerçeve içerisinde çözülebileceğini ifade eden Abdurrahman Mustafa, şunları kaydetti:

“Kürt kardeşlerimiz olsun, Türkmenler olsun, Asuriler olsun, Araplar olsun veya diğer etnik gruplar olsun; biz ancak Suriye sorunları anayasal çerçevede çözebiliriz. Anayasal haklarımızı tüm azınlıklar için herhangi bir vatandaşlık temeline dayalı, tüm bileşenlerin aynı şekilde eşit haklarını, anayasal haklarını, kültürel haklarını biz birlikte talep ederiz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER