Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Kürtçenin eğitim dili olması için kampanya başlatıldı

Kürt Dil Hareketi (Hezkurd), Kürtçenin eğitim dili olması için bir kampanya başlattı.

Kürtçenin eğitim dili olması için kampanya başlatıldı

K24 Türkçe'nin Diyarbakır mahreçli haberine göre; Kürt Dil Hareketi (Hezkurd), Kürtçenin eğitim dili olması için bir kampanya başlattı.

Kürt kentlerindeki Kürtçe ile ilgili çalışmalar devam ederken, çeşitli kurumlar Kürtçenin eğitim dili olması için kampanya başlattı, bazı kurumlar da rapor hazırlıyor.

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bölgeden çok sayıda sosyal faaliyet gerçekleştirilemiyor, ancak Kürtçe ile ilgili çalışmalar sürüyor. 

Kürt Dili Hareketi (HezKurd), Kürtçenin eğitim dili olması için başlattığı imza kampanyası kısa sürede çok destek aldığı belirtiliyor.

K24’e konuşan Hezkurd Sözcüsü Barij Celali, Kürtçenin eğitim dili olması için bir kampanya başlattıklarını ifade ederek, Kürt parti ve hareketlerinin de bu tür çalışmalar yapmaları gerektiğini söyledi.

Celali, 21 Şubat 2021 'Dünya Anadil Günü'nde Kürtçenin eğitim dili olması için talepte bulunacaklarını belirterek şunları vurguladı:

“Türk devlet kurumları, bakanlıkları ve politikacıları Kürtlerin Kürtçe eğitimi almak istemediklerini söylüyorlar. ‘Biz Kürtçe kurslar açıyoruz kimse katılmıyor’ diyorlar. Biz de kamuoyunu test etmek için bir kampanya başlattık. Gördük ki birkaç gün içerisinde binlerce kişi kampanyamıza katıldı ve bundan eminiz ki kampanyamız daha da büyüyecektir. Amacımız, 21 Şubat 2021 'Dünya Anadil Günü' olarak Kürt halkının kendi dillerinde eğitim talep etmesini sağlamaktır."

Dil ve Kültürler Ağı Sekreteri Cevahir Sadak Düzgün de, Kürtçenin gündeme gelmesi çeşitli taraflarla tartışmak için 15 ayrı çalıştay gerçekleştirdiklerini söyledi.

Düzgün, Kürtçe için raporlar hazırladıklarını ifade ederek, “Sadece istekli olmakla bir dili savunma veya istemek çok zordur. Kürtçe için direnmeye çalışıyoruz ve bu konuda raporlara da ihtiyaç var. Şuan rapor hazırlama aşamasındayız. Kısa bir süre içerisinde raporlarımız bitecektir. Amacımız bu raporların sonuçlarına göre parti ve diğer kurumlardan Kürtçe eğitimi talep etmektir” şeklinde konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER